donderdag 20 september 2018

5 originele kinderkamers

Een origineel thema voor de kinderkamer

Een prinsessenkamer, een ridderkamer of een voetbalkamer… natuurlijk zijn het superleuke thema’s voor de kinderkamer. Maar, origineel? Dat niet echt. Wilt u de kinderkamer op originele wijze inrichten voor uw zoon of dochter? Wij helpen u graag op weg met een flinke dosis inspiratie en handige tips.

5 x een originele kinderkamer

De basis van een originele kinderkamer? Dat is het thema. Natuurlijk moet het een thema zijn die past bij de interesse van uw kind, maar kinderen vinden heel veel leuk en interessant. Dus durf uw zoon of dochter gerust te verrassen met iets nieuws en origineels! Bijvoorbeeld:

1. Een Jungle kinderkamer, leuk voor jongens en meisjes! 
Van een halfhoogslaper maakt u met tentdoeken een avontuurlijke speelplek en waant uw kind zich midden in de jungle. Veel knuffels mogen uiteraard niet ontbreken! Tip: plaats ook echte planten in de kamer, dat past niet alleen bij het thema, maar het helpt ook voor een gezonde lucht in de kinderkamer. Lees meer handige decoratietips voor een junglekamer.


2. Droom weg bij een 1001-nacht kamer
Een geweldig thema voor meiden van alle leeftijden! Een hemelbed, een voile, mooie tapijten, poefjes, plaids en veel kussens zijn de basis van deze sprookjesachtige kamer met een Arabisch tintje. Lees hier alle tips voor de inrichting!3. Een astronautenkamer
Heeft u een kind met grote dromen? Met een astronautenkamer geeft u hem of haar letterlijk de ruimte om te fantaseren over reizen en ontdekken. Zo’n spaceshuttle als bed is ook een goede reden om voor dit thema te kiezen.


Kleuren

Liever geen thema? U kunt ook met originele kleuren en kleurcombinaties een kinderkamer ‘anders’ inrichten. Dat betekent dus geen blauw voor jongens en roze voor meiden! Wat wel?

4. Zwart-wit is in
Hip en origineel is een zwart-witte kinderkamer met felle neon-accenten en grafische prints in de accessoires en muurdecoratie.5. Of ga voor vintage!
Vintage is het perfecte thema als u nog een mooi oud tafeltje of een erfstuk (origineler kan niet!) heeft staan dat u graag in de kinderkamer wilt laten terugkomen.Meer inspiratie? Lees hier nog meer over verrassende kinderkamer-thema’s of neem eens een kijkje op onze Pinterest-pagina!