donderdag 14 april 2016

Go retro in de kinderkamer

Tips en inspiratie voor een retro kinderkamer

Retro is een echte woonmodetrend. Vooral kenmerken uit de jaren 50 komen tegenwoordig veel terug in meubels en woonaccessoires. De typische fifties stijl is te herkennen aan schuine houten pootjes, ronde vormen, zelf samengestelde vakkenkasten en wandmotieven. Retro kleuren zijn groen, turqouise en pasteltinten als roze, mint en babyblauw.

Geïnspireerd om retro te gaan met de inrichting van uw kinderkamer? Hieronder vindt u enkele tips.


Ronde vormen en pasteltinten

Voor de inrichting van een retro kinderkamer is een kijkje in de Flexa Play collectie zeker de moeite waard. Deze bevat veel leuke kindermeubels in de fifties stijl, met zachte pasteltinten zoals mintgroen, roze en geel en mooie ronde vormen.

Bijvoorbeeld deze mintgroene ronde speeltafel met typische fifties houten pootjes. Gecombineerd met zachtroze ronde kinderstoeltjes heeft u een gezellige kinderzithoek in retro stijl. Ook dit kinderbed van Flexa met zijn ronde vormen en houten pootjes staat prachtig in een retro kinderkamer.


Opbergen in retro stijl

Met dit leuke mintgroene opberg-zitbankje haalt u handige retro opbergruimte in huis. Gemakkelijk voor het opbergen van speelgoed en kinderkleertjes, maar ook te gebruiken als nachtkastje of zitbankje. Een andere leuke aanvulling voor uw retro kinderkamer is dit Bopita kastje op wielen. Met de Bopita opbergbakken in verschillende kleuren kunt u zelf de gewenste kleurencombinaties maken die perfect aansluiten bij de rest van uw kinderkamer.

Decoratie een must

Wilt u een echte retro look aan de kinderkamer geven? Vergeet dan de decoraties niet. Het herhalen van patronen op de muren is een typisch kenmerk van de retro-stijl. U kunt dit doen met behang met een leuk motief, maar als het opnieuw behangen van de kamer niet op uw planning staat, dan zijn wandstickers een goed alternatief. Bijvoorbeeld deze roze stickerlijstjes of leuke bloemenstickers. Of gebruik deze vrolijke decobloemen ter decoratie.

Meer inspiratie of persoonlijk advies?

Kijk voor meer inspiratie voor de inrichting van een retro kinderkamer ook eens op onze pinterest pagina. U bent ook van harte welkom in onze showroom in Hoofddorp. Heeft u nog vragen? Onze klantenservice staat voor u klaar.