donderdag 27 september 2018

Een éénpersoons kinderbed kopen

Handige tip voor uw aankoop! 

Een nieuw bed voor uw peuter of kleuter is een grote stap. Het betekent namelijk dat ze de overstap maken van een veilig ledikant naar een ‘groot’ eenpersoons bed. Natuurlijk wilt u uw kind ook in het nieuwe bed veilig laten slapen. Schaf daarom altijd, samen met het kinderbed, een uitvalbeveiliging aan.
Uitvalbescherming bevestigt u aan de zijkant van het bed, zodat uw kind niet uit bed kan vallen. Met een leuk thema-frontje maakt u het bed bovendien nog leuker!

Uit welke bedden kan ik uit kiezen?

Een éénpersoons kinderbed kopen kan best wat tijd kosten. Er zijn namelijk heel veel bedden om uit te kiezen! Grofweg zijn de éénpersoons kinderbedden te verdelen in vier groepen:

1. Lage kinderbedden
Veel ouders kiezen een laag kinderbed als eerste bed, na het babyledikantje. Het is veilig en het maakt de overstap van ledikant naar kinderbed zo klein mogelijk. Wilt u niet ‘vast’ zitten aan een laag bed? Koop dan een basisbed dat u later kunt doorbouwen tot (half)hoogslaper of hemelbed.


2. Halfhoogslapers
Halfhoogslapers zijn hele populaire kinderbedden. De reden? Ze bieden niet alleen een fijne slaapplek, maar ook heel veel speelplezier onder het bed. Van een halfhoogslaper maakt u met tentdoeken namelijk de mooiste slaapplekken: een piratenboot of een prinsessenkasteel, een junglebed of een spaceshuttle. Het kan allemaal!


3. Kajuitbedden
Niet zo hoog als een halfhoogslaper, maar wel wat hoger dan een laag kinderbed. Een kajuitbed is een goede keuze als u een eenpersoons bed zoekt mét opbergruimte. Het Lifetime Kajuitbed of het Compactbed van Bopita zijn een paar voorbeelden van deze mooie en praktische kinderbedden.


4. Hoogslapers
Dit bed is niet voor de allerkleinsten! Een hoogslaper is wel ideaal voor tieners en studerende kids. Het biedt namelijk veel ruimte voor een bureau onder het bed en vaak ook nog een zitbankje of logeerplek. Wat vind je van deze Flexa hoogslapers?


En dan zijn er nog de speciale bedden
De speciale kinderbedden verdienen een aparte vermelding. Zeg nou zelf, slapen in zo’n stoer boomhut bed of wit bed met strandhuisje, is wel heel moeilijk te weerstaan!


Het beste bed voor uw kind

Twijfelt u nog over de het juiste bed? Dan is een bezoekje aan één van onze showrooms echt de moeite waard. Niet alleen kunt u de bedden in het echt bekijken, uw kind mag de bedden zelfs testen. U vindt onze showrooms in Breda en Hoofddorp. Gratis advies en een kopje koffie is natuurlijk inbegrepen!


Hoe groot is een éénpersoons kinderbed?

De afmetingen van een eenpersoons kinderbed zijn exact hetzelfde als van een normaal eenpersoonsbed. Natuurlijk kan de breedte en de lengte iets afwijken, afhankelijk van het type bed dat u kiest, maar de matrasmaat is altijd hetzelfde, namelijk 200 x 90 cm.