donderdag 13 september 2018

Tips voor een veilige kinderkamer

Veiligheid in de kinderkamer

Natuurlijk wilt u uw kind graag een mooie kinderkamer geven. Met leuke kleuren aan de muur, een gaaf boomhutbed of een hoog bed met een tentdoek voor veel speelplezier. Maar, zorg ervoor dat die mooie kinderkamer ook een veilige kinderkamer is. De meeste ongelukjes gebeuren nog steeds thuis, dus het geeft een gerust gevoel voor u als ouder als u zeker weet dat de kinderkamer een veilige plek is.

Een veilig kinderbed

Een veilige kinderkamer begint bij een veilig bed. Voor peuters en kleuters maakt u het bed extra veilig met een uitvalbeschermer. Met een uitvalbeschermer voorkomt u dat uw kind ’s nachts tijdens het slapen uit bed valt. Deze bescherming is zeker aan te bevelen op het moment dat uw kind de overstap maakt van babyledikant naar kinderbed. Ook kan het helpen om jonge kinderen die bang zijn in bed een extra gevoel van veiligheid te geven.

U vindt in onze webshop een groot assortiment uitvalbeschermers, al dan niet met leuke prints.

Lees meer over uitvalbeschermers.

Check: materiaal van het bed

Gaat u een nieuw kinderbed kopen? Check dan altijd het materiaal waar het bed van is gemaakt en welke beits en lak is gebruikt voor de afwerking. U kunt dit bijvoorbeeld nagaan aan de hand van een keurmerk.

De kinderbedden in onze webshop beschikken over het TÜV certificaat en zijn grotendeels gemaakt van duurzaam hout en afgewerkt met een milieu- en kindvriendelijke lak op waterbasis. Ook zijn de hoeken van de bedden meestal afgerond. Veilig dus, voor uw kind om in te slapen.Lees meer over het materiaal van kinderbedden.

Meer kindveilige tips voor de kinderkamer

Denk ook aan:

  • Rookmelder (in ieder geval op de verdieping van de kinderkamer)
  • Stopcontactbeveiligers
  • Traphekje, zodat uw kind niet van de trap valt
  • Verf op waterbasis om de kamer mee te verven
  • Kamerplant voor schonere lucht, zoals een krulvaren of lepelplant
  • Raambeveiliging (raamhekje, extra slot of een raambeveiliger waardoor het raam niet te ver open kan) 
  • Deurbeveiliger of deurbuffer zodat de deur niet snel dicht kan slaan