donderdag 25 mei 2017

Decoratietips voor een junglekamer

Een junglekamer maken

De jungle als thema voor de kinderkamer? Wij zijn fan! Het avontuur, de wilde dieren en het groen…  Een junglekamer is stoer en paradijselijk tegelijk en is daarom geschikt voor jongens en meiden. Wilt u weten hoe u van een gewone kinderkamer een echte junglekamer maakt? Lees snel verder. In dit artikel geven we u handige diy-tips en inspiratie voor de decoratie!


Een junglebed

De keuze van de meubels is belangrijk in een junglekamer. U kunt de junglestijl nabootsen met een stoer boomhutbed, een bed van bamboe, rieten stoeltjes of een rotan bureau.

Of u kiest er juist voor om het bed neutraal te houden, bijvoorbeeld in een witte of terra kleur, en met accessoires het junglegevoel te creëren. Dit heeft vaak de voorkeur. Om de eenvoudige reden dat het bed dan altijd ‘goed’ blijft. Ook als de junglekamer plaatst maakt voor een voetbalkamer, tienerkamer of zelfs studentenkamer. En een eenvoudig bed hoeft geen saai bed te zijn! Met echte jungle accessoires, zoals een tentdoek, dekbedovertrek, kussens en opbergzakken maakt u een droombed voor uw kleine Tarzan of Jane!


Accessoires voor de junglekamer

Het bed is jungle-proof. Nu de rest van de kamer nog! Belangrijk om te onthouden: voor jongere kinderen kan een jungle eng zijn. Houd de kleuren licht (bruin, beige en lichte groen-tinten) en wees subtiel in het decoreren. Met enkele items zoals opbergdozen in het jungle thema, een eenvoudige muurschildering (pootafdrukken of een aapje slingerend in de boom) en natuurlijk heel veel knuffels geniet uw kind van de jungle kamer én kan hij of zij ook prettig slapen.
Voor kinderen vanaf 7 of 8 jaar maakt u de junglekamer spannender door meer ‘echt’ groen terug te laten komen zoals varens en lianen (met daarin bijvoorbeeld een slang of een kameleon). Het is ook leuk om één muur van de kamer te behangen met een jungle-behang (met wilde dieren, reptielen of weelderige jungleplanten erop).

Nog meer inspiratie?

Bekijk voor meer inspiratie en decoratietips ons Jungle-bord op Pinterest en lees het artikel ‘Zo richtu een junglekamer in’ met adviezen voor bedden en nóg meer jungle-accessoires.