donderdag 1 september 2016

Afmetingen van een kinderbed

Wat zijn de afmetingen van een kinderbed?

De afmetingen van een kinderbed zijn hetzelfde als van een standaard eenpersoonsbed. De standaard maat voor een kinderbed is 102 (breedte) x 207 (hoogte) cm. Natuurlijk kan het enkele centimeters verschillen per bed, afhankelijk van het model en de ombouw. Kleiner dan het basis model Thuka Hit kan niet; dit bed meet 90 x 200 cm. Dat is namelijk exact de afmeting van het matras. De matrasmaat is dus altijd 90 x 200 cm voor een kinderbed.Verschil kinderbed en juniorbed

Maar er zijn toch ook kleine kinderbedden? Ja, dat klopt. Echter worden die niet ‘kinderbedden’ genoemden, maar ‘juniorbed’ of ‘peuterbed’. Een juniorbed kan een tussenstap zijn als uw peuter niet meer in het babyledikant slaapt. Een nadeel van een juniorbed is dat uw kind hier niet zo lang in slaapt en dat u al het beddengoed en het matras een maatje kleiner moet kopen. Een matras voor een peuterbed is 70 x 150 cm.


Uitvalbescherming

Vindt u een gewoon kinderbed nog te groot? Denk dan ook aan de mogelijkheid van een uitvalbeschermer. Dit monteert u eenvoudig aan de zijkant van het kinderbed, waardoor uw zoon of dochter niet uit bed kan vallen. Bovendien haalt u het er net zo gemakkelijk weer af! Lees hier meer over uitvalbeveiliging en tips voor een veilige nachtrust van uw peuter.Bent u op zoek naar een kinderbed? Bekijk ons assortiment: van eenvoudig kinderbed tot een luxeboomhutbed. Voor elk budget een ruime keuze!