donderdag 24 november 2016

Een zwart-witte kinderkamer

Lekker hip met zwart wit

Een kinderkamer in zwart-wit, zelfs een babykamer, is een echte trend aan het worden. Twijfelt u nog? Of bent u bang dat zwart-wit ongezellig en saai is? Dat hoeft echt niet. Met de juiste styling is een zwart-witte kinderkamer super hip, rustgevend en heel sfeervol!

Wij zetten een paar handige tips en leuke zwart-wit idee├źn voor u op een rij.


Witte kinderkamer met zwarte accenten

Belangrijk bij een zwart-witte kinderkamer is de verhouding tussen beide kleuren. Voor de inrichting van een kinderkamer voor een jong kind of een baby is kiezen voor veel wit met enkele zwarte accenten de mooiste optie. Bijvoorbeeld behang of witte kussens met zwarte stippen, driehoekjes, kruizen of hartjes. En aan de muur een witte poster met zwarte tekst.
Extra warmte voegt u toe aan de kamer met houten meubelstukken of accessoires. Bijvoorbeeld houten planken aan de muur of een boomstam als krukje. Ook leuk zijn de witte bedden, speeltafeltjes en krukjes uit de Flexa Play collectie. De berkenhouten poten zijn afgewerkt met witte voetjes voor een speels tintje.

Kiest u voor een zwarte muur in de kinderkamer? Koop dan witte wandkastjes, een wit kapstokje of een mooie witte spiegel om het donkere vlak wat te breken.

 

En dit stoere vloerkleed van een 'echte' zwarte beer staat niet alleen prachtig op een witte, houten vloer, maar zorgt ook voor een grappig effect.

Stoer zwart voor jongens

Voor oudere jongens mag best wat meer zwart. Een witte (half)hoogslaper tegen een zwarte muur is erg stoer! Deze kleurencombinatie past ook goed in een voetbal thema, met een ‘grasmat’ als tapijt en een voetbal-dekbedovertrek geeft u deze jongenskamer wat kleur.


Leuk voor een peuter of kleuter: een zwart-witte jongenskamer in piratenstijl. Combineer het zwart-wit in dat geval met rode accessoires of een rode muur. Dat breekt het zwart en past perfect in een piratenkamertje.

Zwart-wit voor meiden

Een zwart-witte inrichting voor een meidenkamer is ook erg mooi. En stoer. Om het iets zachter te maken kunt u kiezen voor donkergrijze kleuren.

Alleen zwart-wit te saai? Varieer verschillende tinten wit en off-white accessoires. Of gebruik een ondersteunende kleur om de kamer wat op te frissen. Geel is erg mooi in combinatie met zwart en wit. Of ga voor een combinatie met rood. Een veilige, maar ook supermooie combinatie voor een tienerkamer!