donderdag 1 maart 2018

Leuke kleuren voor de kinderkamer

Welke kleuren gaan we kiezen?

Staat het project “nieuwe kinderkamer” op uw activiteitenlijst? Leuk! Met een thema dat past bij uw kind en vrolijke, hippe kleuren maakt u een slaapparadijs en een fijne speelkamer ineen voor uw zoon of dochter. Maar, wat zijn dé leuke kleuren voor een kinderkamer? En wat is de juiste balans tussen vrolijke kleurtjes en een rustige basis? Behang of verven? Wij helpen u graag op weg!De muur: verf of behang?

Eén van de beste manieren om kleur in de kinderkamer te brengen is door middel van de muur. Verf een muur of kies voor behang. Verf heeft als voordeel dat het op elke muur kan (grof of egaal) en ben je de kleur beu? Een nieuw likje verf is zo gedaan.

Behang haal je niet zo gemakkelijk van de muur af en behangen is een best lastig karwei. Het voordeel van behang is dat er veel mooie prints verkrijgbaar zijn, waarmee u de slaapkamer direct veel sfeer geeft.


De vijf leukste kleuren voor de kinderkamer


1. Groen is een frisse, kalme kleur die de kamer een natuurlijke sfeer geeft. Bovendien is groen een echte trendkleur! Groen wordt meestal gekozen voor een stoere jongenskamer, maar het kan ook voor meiden. Een groene muur is een mooie tegenhanger voor een roze prinsessenkamer bijvoorbeeld. De groene kleur past ook perfect bij het Jungle thema.
2. Een populaire kleur voor de kinderkamer is geel. Geel straalt zon, zomer en vrolijkheid uit, ideaal dus voor een kinderkamer. Geschikt voor jongens en meiden; lekker stoer in combinatie met donkergrijs of zacht en vrolijk als u kiest voor een pasteltinten.
3. Staat een goede nachtrust centraal? Kies dan voor blauw. Uit onderzoek is gebleken dat een blauwe slaapkamer zorgt voor de beste nachtrust. Daarnaast is blauw ook een heel veelzijdige kleur; donkerblauw en een felle, primaire kleur is lekker stoer voor een jongenskamer en turquoise blauw of lichtblauw is prachtig voor een meidenkamer. En een keer wat anders dan roze!
4. Felle kleuren geven de kinderkamer een vrolijke en energieke uitstraling. Gaat uw voorkeur uit naar zacht en rustig? Gebruik dan pasteltinten voor de kinderkamer. Tip: ga voor een hippe vintage kinderkamer met pastelkleuren.
5. Doe eens wat anders, kies oranje als hoofdkleur. Oranje klinkt misschien gewaagd, maar in de juiste combinatie is het smaakvol, warm en vrolijk. Combineer oranje met wit, aardetinten en een houten vloer voor veel warmte. Of gebruik oranje samen met blauw, altijd een geslaagde combinatie!