donderdag 10 maart 2016

Een blauwe kinderkamer

Marineblauw, donkerblauw, grijsblauw… 


Blauw is een fijne kleur waar u alle kanten met uit kunt. Maar let op: het ene blauw is het andere niet! Lichtblauw wordt niet voor niets ook wel babyblauw genoemd. Het past perfect in een babykamer. Denk aan een blauwe muur met witte wolkjes. Een behang met lichtblauwe en witte ruitjes is nu erg populair in de babykamer.

Voor een puber (jongen) is jeansblauw heel geschikt. Een stoere tint die prima combineert met grijstinten en industriƫle accessoires. Hemelsblauw past weer goed bij een kinderkamer in een strandthema.


Stoere blauwe jongenskamer

Blauw is vaak de lievelingskleur van jongens. Fijn, want blauw past bij veel leuke jongensthema’s. Zo mag een donkerblauwe muur (of plafond) zeker niet ontbreken in een astronautenkamer. De donkerblauwe kleur zorgt er voor dat een mooi schilderij, fonkelende sterren of een witte boekenplankje extra goed naar voren komen.

Zorg er wel voor dat de kamer niet te donker of fel wordt en kies voor witte meubels. Het is subtieler om kleur aan te brengen met leuke accessoires. Blauw past ook erg mooi bij een houtkleur en natuurlijke materialen. Een houten kapstok of krukje geeft de kamer vaak extra warmte.


Blauw voor meisjes? Zeker weten.

We hebben het nu gehad over hoe stoer en geschikt blauw is voor een jongenskamer, maar wilt u eens iets anders voor een meisjeskamer doen en is uw dochter niet fan van alles wat roze is? Wij dagen u uit: ga voor blauw.

In een blauwe meisjeskamer gaat het om de juiste combinaties. Combineer blauw bijvoorbeeld met:

  • Grof gebreide accessoires, zoals een poef of een sprei, om het extra sfeer te geven en het een meidenstempel te geven.
  • Geel! Donkerblauw en geel is een perfecte combinatie voor een vrolijke en stoere meid.
  • White wash meubelen en creĆ«er een heus strandgevoel.
  • Bloemetjes-design, en kies dan voor een turquoise of andere blauwgroene kleur aan de muur en witte meubels voor een sprankelend resultaat. 


Blauwe accessoires voor de kinderkamer

Denk bij het inrichten van uw blauwe kinderkamer goed na over hoe en waar u blauwe kleuren gaat inzetten. Een blauwe wand is snel weer geverfd of van een nieuw behang voorzien als uw kind na een tijdje uitgekeken is op blauw. Het is dus slim om te kiezen voor een wit kinderbed en witte meubeltjes die u straks ook gemakkelijk met een andere kleur kunt combineren.

Kies volop voor blauw als het gaat om een dekbedovertrek of accessoires. Kleine kinderen zijn bijvoorbeeld dol op bedtentjes, waar ze heerlijk in kunnen spelen. Blauw komt terug in veel van onze speelgordijnen en bedtentjes, dus dat is een leuke optie. Denk verder aan blauwe kussens, blauwe opbergboxen, Of wat dacht u van deze prachtige donkerblauwe poef met witte strepen?