donderdag 28 juli 2016

Inspiratie voor uw kinderkamer

Waar haalt u de inspiratie vandaan?

Uw zoon of dochter is er klaar voor. Van babykamer naar kinderkamer, of van kinderkamer van een dreumes naar kamer voor een grote jongen of meid. Bent u er ook klaar voor? Heeft u de moodboards, kleurcombinaties en het thema al klaar, of kunt u nog wel wat inspiratie gebruiken? In dat laatste geval helpen we u graag op weg: ons blog staat boordevol idee├źn, foto’s en tips voor kinderkamers.


Een kinderkamer met een thema

Wat wordt het thema van de kamer? Dat is vaak de eerste keuze die gemaakt moet worden. Soms is een kind overduidelijk fan van prinsessen of piraten en ligt het thema voor de hand. Is dat niet het geval, of wilt u zelf sturen naar een ander thema (niet elke ouder is blij met een zuurstokroze prinsessenkamer)? Bekijk dan de meest populaire inrichtingen voor een jongenskamer of meidenkamer. Voor kleine avonturiers is ‘reizen’ een super thema of wat dacht u van een indianenkamer, in romantische stijl voor meisjes of lekker stoer voor jongens?


Kleuren voor kinderkamer

Van een vrolijke bonte kleurenboel tot een kinderkamer in rustige pasteltinten. De kleuren die u kiest voor de slaapkamer zijn erg bepalend voor de sfeer. Geel en grijs is bijvoorbeeld een mooie combinatie voor een kinderkamer, zowel voor jongens als meiden. Geel bevat het meeste licht van alle kleuren en is daarom bijzonder geschikt voor kinderkamers waar weinig zonlicht binnenkomt.

Wilt u een rustige kinderkamer, maar wel in een trendkleur? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een kinderkamer in pasteltinten. Pastel past ook goed in een vintage interieur!


Laat u inspireren in onze showroom

Naast alle online inspiratiebronnen helpt het om kinderkamers in het echt te bekijken. Een bezoekje aan een kinderbeddenwinkel of showroom is zeker de moeite waard. In onze showroom in Hoofddorp hebben wij veel kinderbedden in verschillende opstellingen staan en kijken we graag mee met uw situatie. Neem dus vooral een foto of tekening van de in te richten slaapkamer mee! De kids vermaken zich wel op de glijbaan en met het beklimmen van de bedden.

 Lees ook dit blogartikel van mama Joyce ‘Slaapkamer inrichten van je kind, doe je dat zelf of samen?’.