donderdag 26 mei 2016

Kinderkamer voor kleine reizigers

Reizen, een avontuurlijk thema voor de kinderkamer

Zit in uw kind een kleine avonturier verborgen? Of wilt u als ouder graag uw reiskriebels overbrengen naar uw spruit en hem of haar nieuwsgierig maken naar verre landen, andere culturen en mooie plekken op deze wereld? Dan is het thema voor de kinderkamer snel gekozen: maak een kamer voor een echte ontdekkingsreiziger. Graag helpen we u op weg met leuke tips en ideeën voor het inrichten van een kinderkamer in het thema ‘reizen’.


De wereld rond in je slaapkamer

Afrika, Amerika, Australië, Azië en natuurlijk al het moois in Europa. Er is zoveel te ontdekken in de wereld! Een wereldkaart mag niet ontbreken in een echte reizigerskamer. Er zijn muurstickers, posters en schilderijen verkrijgbaar voor aan de muur of behang een muur met een wereldkaartbehang.

Heeft u nog (oude) landkaarten of wegenkaarten liggen? Ga creatief aan de slag en maak een nachtkastje of klein tafeltje reiziger-proof door het te beplakken met landkaarten. Ook opbergdozen zijn ineens een stuk leuker als u ze beplakt met landkaarten.

En wat dacht u van een wereldbol? De helft van een wereldbol doet uitstekend dienst als lampenkap. Nog een gave accessoire erbij!


Leuke accessoires in een reizigerskamer

Ook koffers mogen niet ontbreken. En dan niet zomaar een koffer, maar eentje waar u een nachtkastje van maakt! Gebruik een oude koffer om een prachtige vintage accessoire te creëren voor een reizigerskamer. Zo’n ouderwetse koffer misstaat ook niet aan de muur! Klap de koffer open, timmer er een paar plankjes in en u heeft een hip opbergkastje of boekenplank aan de muur hangen. Geheel in reizigersstijl!

En vergeet vooral alle souvenirs van de gemaakte reizen niet. Dat zijn de allerbeste accessoires! Een kleurrijke sari uit India wordt een prachtige voile voor het hemelbed van uw dochter. Een Amerikaanse auto-nummerplaat doet het goed in een stoere jongenskamer. En laat een paar mooie vakantiefoto's vergroten en hang ze op als muurdecoratie.


Reizen is ook…

Kamperen! Reizen hoeft niet perse ver weg te zijn. In een tent ga je ook heel avontuurlijk op reis. Zijn jullie als gezin echte kampeerliefhebbers? Dan is deze stoere speeltent van Lifetime een must-have in de kamer van uw kind. Of wat dacht u van een superstoer boomhutbed? Dat past ook perfect in een slaapkamer van een kleine avonturier.Trekken jullie er graag met een camper of retro volkswagenbusje op uit? Dan is deze vrolijke bedtent erg leuk voor een Flexa halfhoogslaper of stapelbed van een avontuurlijke meid.
Voor ruimtereizigers hebben we een apart bericht geschreven, want kinderen wiens reisambities deze planeet overstijgen verdienen een hele speciale astronautenkamer.

Op onze Pinterest-pagina hebben we een speciale pagina gemaakt voor een kinderkamer in het thema Reizen en Wereld. Neem zeker een kijkje, inspiratie gegarandeerd!