donderdag 30 juni 2016

Pasteltinten in de kinderkamer

Zo leuk, een kinderkamer in pastelkleuren

Pastel is een echte trendkleur. Wij houden ervan, want pastelkleuren geven een zachte en frisse uitstraling aan het interieur. Perfect dus voor de kinderkamer. Waar felle kleuren zorgen voor een vrolijke en energieke kamer, geven pasteltinten juist een relaxte sfeer aan de kamer van uw zoon of dochter.

Een groot voordeel van pasteltinten is dat u eindeloos kunt combineren. Zolang u in het pastel-kleurenpallet blijft, kunt u zoveel kleuren gebruiken als u wilt.


Combineer met wit

Door de basis wit te houden, houdt u de kamer ruimtelijk en licht. Witte meubels staan daarom erg mooi in een kinderkamer met pasteltinten. Deze halfhoogslaper van Thuka met zalmkleurige bedtent past helemaal in de pasteltrend. Met nog wat leuke accessoires erbij, is uw kinderkamer in pastelkleuren snel klaar. Het bed is ook verkrijgbaar met een pastelblauwe tentdoek.

Of mix & match: een wit bed met een mintgroen opbergbankje bijvoorbeeld. Inspiratie opdoen? Bekijk de Flexa Play collectie, mooie kindermeubels in pasteltinten die u zelf naar hartelust kunt combineren.


Pastel accessoires

Het leuke van pastelkleuren is dat ze elk oud kastje of commode zoveel mooier maken. Houdt u van opknappen van meubels? Zorg dan zeker voor een vintage meubelstuk in de kamer van uw kind, een geweldige sfeermaker.Haak vervolgens een paar gave kussenhoezen voor op het bed en maak de kamer compleet met een geweven of gehaakt vloerkleed, natuurlijk in een pastelkleur. Deze gave wigwam speeltent van Lifetime misstaat ook zeker niet tussen al het pastel!Wilt u iets gewaagds proberen? Combineer de pastelkleuren met neon accenten. Dit maakt de kamer net wat stoerder, vooral de moeite van het proberen waard in een jongenskamer of een stoere meidenkamer.

Kijk voor meer inspiratie op onze Pinterest-pagina. Deze idee├źn voor een mint-groene kamer zijn handig bij het inrichten van een kamer in pastelkleuren of haal inspiratie uit het board voor een retro-vintage kinderkamer.