donderdag 6 augustus 2015

Mama, ik wil een prinsessenkamer

Slaapkamer voor een prinses

Geen enkel huishouden met kleine meiden ontkomt aan het prinsessenvirus. Jonge meisjes spelen met prinsessen-speelgoed, kijken op televisie naar prinsessenseries en verkleden zich het liefst elke dag als een prinses. En eigenlijk is uw dochtertje ook uw kleine prinsesje! Als het tijd is voor een nieuwe slaapkamer voor de kleine dame dan is het niet vreemd dat heel veel meisjes het allerliefst een prinsessenkamer kiezen. Groot gelijk hebben ze!
Een prinsessenkamer, ja of nee?

Er is vaak een drempel voor ouders om voor een themagerichte slaapkamer te kiezen. Want wat gebeurt er als uw dochter over een tijdje genoeg heeft van het prinsessenthema? Moet u dan alles opnieuw kopen? Gelukkig hoeft dat niet. Het zijn namelijk de extra’s en de accessoires die van een gewone meisjeskamer een echte prinsessenkamer maken. Het bed en de kasten kiest u in een neutrale kleur en stijl, zodat uw kind daar vele jaren plezier van heeft. Dit juniorbed van Thuka Trendy en dit Lifetime hemelbed zijn bijvoorbeeld uitstekend geschikt als basis voor een prinsessenkamer.


Van normaal bed naar prinsessenbed

Hoe maakt u van een gewoon bed een prinsessenbed? Een juniorbed of een laag kinderbed maakt u heel eenvoudig koninklijk met een prinsessendekbed, prinsessen-kussens en een boogtentje. Kiest u voor een halfhoogslaper? Dan tovert u deze in een handomdraai om naar een prinsessenbed met een tentdoek in prinsessenstijl. Ga een stapje verder met een heuse torentent en uw prinses heeft haar eigen kasteel!


Tips prinsessenkamer

Het bed is prinses-proof. Hoe zorgt u er verder nog voor dat uw dochter een echt prinsessengevoel krijgt in haar kamer? Een aantal tips voor uw prinsessenkamer:

  • Laat de kleur roze voldoende terugkomen in de kamer. Een roze muur, roze kussens, een roze kleed, een roze schilderij… Roze is de favoriete kleur van elke prinses.
  • Een voile over het bed creëert een sprookjesachtige sfeer en geeft uw dochter het echte prinsessengevoel. 
  • Met een koninklijke spiegel is een prinsessenkamer pas compleet.

Inspiratie voor een prinsessenkamer


Kijk voor meer inspiratie, tips en originele ideeën voor de mooiste prinsessenkamer eens op onze Pinterest pagina. Wilt u meteen aan de slag? Kom dan langs in onze showroom in Hoofddorp of neem op een andere manier contact met ons op. Wij hebben al vele prinsessenkamers mogen inrichten dus wij helpen ook u graag met de prinsessenkamer voor uw kleine meid!