donderdag 4 augustus 2016

Leuke ideeën voor een voetbalkamer

Met deze kinderkamer scoort u punten

Met een voetbalkamer voor uw kleine voetbalfan scoort u punten, dat is één ding wat zeker is. Maar, hoe richt u de kinderkamer in voetbalstijl in? En welke accessoires zorgen voor de finishing touch? In dit artikel geven we volop tips en inspiratie voor een stoere voetbalkamer!Een grasmat, een doel en een bal. Dat zijn de basisingrediënten voor een voetbalkamer. De graskleur kunt u terug laten komen in de muren of, wat eigenlijk wel het leukste is, als tapijt. Er zijn leuke speeltapijten verkrijgbaar met een grasprint of gewoon in een groene kleur.

Wat is een echt voetbalbed?

Een handige vader timmert een voetbalbed in elkaar of tovert een basic kinderbed om tot eentje; drie latten als doelpalen tegen de zijkant van het bed, een net er omheen en uw zoon of dochter kan het geluk niet op (zie voorbeeld).Geen buitengewone timmervaardigheden in huis? Het kan eenvoudiger. Een hemelbed kan een uitstekende basis zijn voor een voetbalbed, vervang dan alleen de voile door een voetbalnet. Met een gaaf voetbal-dekbedovertrek maakt het eigenlijk niet uit welk bed uw kind heeft; van elk kinderbed maakt u hiermee een echt voetbalbed. Kiest u voor rood of groen-blauw?

Accessoires in voetbalstijl

Met voetbalaccessoires in de kinderkamer kunt u uw fantasie de vrije loop laten gaan. Is uw kind al fan van een club of van beroemde spelers? Dan mogen posters aan de muur natuurlijk niet ontbreken. Of wat dacht u van een ingelijst voetbalshirt van een favoriete voetballer aan de muur?Maak een bureau voetbalproof door de lijnen van een voetbal op het blad te tekenen of verven. Met poten in zwart-witte kleuren en twee netten tussen de poten heb je een echte voetbal-bureau! Natuurlijk moet de voetbal zelf ook nog terugkomen, bijvoorbeeld als kussenhoes, poef, lampenkap of als print aan de muur. Houdt u van haken? Haak dan een poef in scheidsrechterstijl met zwart-witte banen.

Kijk voor meer inspiratie op onze Pinterest pagina, waar we allerlei leuke zelfmaakideeën hebben verzameld voor een sportieve kinderkamer.