donderdag 21 mei 2015

Welk kinderbed past bij welke leeftijd?

Vanaf (en tot) welke leeftijd kan mijn kind in een halfhoogslaper slapen? Is mijn kindje oud genoeg voor een groot éénpersoonsbed? Of kan ik beter eerst een peuterbed kopen? Deze vragen krijgen wij dagelijks te horen. Hoog tijd dus om u hierover eens wat uitgebreider te informeren.

Ons eerste én belangrijkste advies: kijk naar uw kind. Het ene kind is eerder aan een groot bed toe dan het andere. Het ene kind vindt het heerlijk om met een trap een stapelbed of hoogslaper in te klauteren, terwijl het andere kind het liefst met beide beentjes op de vloer blijft.

Laag éénpersoons kinderbed 

Er is geen vaste leeftijd waarop peuters overstappen naar een groot bed. Als uw kindje zichzelf begint op te trekken aan de spijlen van het babyledikantje en er zelf uit wil klimmen, is het tijd voor een groot bed. In de praktijk gebeurt dit tussen de 18 maanden en drie en een half jaar oud. Maar elk kind is anders. Misschien is uw kindje erg beweeglijk en bent u bang dat hij/zij 's nachts uit bed valt? Voorzie het grote bed dan aan alle kanten van verhoogde bedzijden. Zo'n uitvalbeveiliging voorkomt dat uw kind uit bed valt.


Halfhoogslaper

Kinderen vanaf 3-4 jaar kunnen prima slapen in een halfhoogslaper met een uitvalbeveiliging (aan vier kanten). Als ze nog niet zo goed kunnen klimmen, raden wij u aan om een schuine trap voor uw halfhoogslaper te kiezen. Zo'n schuine trap is voor kleine kinderen gemakkelijker te beklimmen dan een rechte trap. Maak de trap altijd stevig aan het bed vast, zodat uw kind veilig in bed kan klimmen. Zorg er ook voor dat uw kind vanuit het bed het licht aan kan doen, zodat uw zoon of dochter s'nachts niet in het donker het trapje af hoeft.

In onze webshop vindt u terra, whitewash en witte halfhoogslapers. Met of zonder glijbaan. Zo'n glijbaan is altijd een groot succes bij peuters. En dan zijn er natuurlijk nog de verschillende bedtenten. In alle soorten en maten. Tentdoeken (of speelgordijnen), boogtentjes, dak- en torententen in thema's waar kinderen dol op zijn: prinses, bloemen, jungle, piraat, ridder, ruimte, etc. En dan zijn er ook nog de halfhoge kinderbedden met speelhuisjes, de zogenaamde (boom)hutbedden.


Hoogslaper

Kinderen vanaf zes jaar kunnen prima slapen in een hoogslaper. Slaapt uw kindje heel rustig zonder veel te draaien en woelen, dan zou je vanaf een jaar of vier aan een hoogslaper kunnen denken. Alle hoogslapers zijn uitgerust met een uitvalbeveiliging aan alle zijden. Onze whitewash en witte hoogslapers zijn verkrijgbaar met bedpanelen in populaire kinderthema's (flowerpower, piraat, prinses).

Daarnaast vindt u in onze webshop hoogslapers met bureau en/of bedbank eronder. Deze trendy bedden ziet u veel terug in tienerkamers. En zelfs in studentenkamers. Als u weinig ruimte heeft, zijn dit dé meest ideale bedden. Onder het bed heeft u namelijk volop ruimte voor een bureau, eventueel in combinatie met een zitje (dat tevens een logeerbed is) of kastjes.


Stapelbed

Vanaf 6 jaar kunnen kinderen ook prima in het bovenste bed van een stapelbed slapen. Ook voor het stapelbed geldt dat het voor kinderen vanaf vier jaar te overwegen is. Maar dit is sterk afhankelijk van het slaapgedrag van uw kind. Staat uw kind 's nachts vaak op? Hoe is het gesteld met de motorische vaardigheden?

In onze webshop vindt u whitewash en witte stapelbedden met speelgordijnen en bedtentjes in dezelfde leuke thema's als de halfhoogslapers (prinses, bloemen, jungle, piraat, ridder, ruimte, etc.) Verder vindt u in onze webshop hoekstapelbedden en minder hoge stapelbedden, die geschikt zijn voor onder een schuin dak.Hopelijk weet u, na het lezen van dit artikel, welk bed het beste past bij (de leeftijd van) uw kind. Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact met ons op!