vrijdag 19 januari 2018

Een houten kinderbed kopen

Waarom een houten kinderbed?

Kinderbedden zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten materialen zoals MDF, spaanplaat, staal, kunststof en hout. Het meest milieuvriendelijke en gezonde materiaal is hout met het FSC of PEFC keurmerk.

Een goede reden dus om een houten kinderbed te kopen. U biedt uw kind een veilige slaapomgeving en u verzekert uzelf van een kwalitatief goed bed. Met een houten bed, gemaakt van hout met bovengenoemd keurmerk, weet u zeker dat u een kinderbed in huis haalt dat meerdere generaties meegaat.

Houten kinderbed: wit, grijs of naturel?

Een houten kinderbed betekent niet dat u aan de naturel blank houten look vast zit. Het kan wel, deze bedbank in terra afwerking benadert ook de echte houten uitstraling. Echter, de meeste houten kinderbedden worden afgewerkt met een beits of lak.


Populair zijn de witte houten bedden; wit is ‘altijd goed’ en gemakkelijk te combineren met kleuren en thema’s. Vooral in een meidenkamer staat een wit gelakt bed erg mooi.
Voor een iets stoerdere look kiest u voor white wash óf de trend van dit moment: grey wash kinderbedden. Een mooie combinatie van wit en grijs biedt het kajuitbed van Lifetime.

Tip: een whitewash of grey wash kinderbed is niet alleen voor jongens, het maakt ook een roze meidenkamer super stoer! Verwerk roze met grijs in het beddengoed en laat grijs terugkomen in de muurdecoratie voor een optimaal cool effect.


Hout of steigerhout?

Steigerhout is al jaren populair in kinderbeddenland. Steigerhouten meubels zijn echter een stuk ruwer en hebben een aanzienlijk kortere levensduur. Wilt u wel de robuuste look van steigerhout maar de kwaliteit van grenenhout? Dan zijn het boomhutbed van Lifetime en het hangout avonturenbed beslist de moeite waard om eens te bekijken. Stoer, avontuurlijk en uiterst comfortabel!

Een houten kinderbed online kopen?

Alle bedden van Thuka, Lifetime en Flexa in onze webshop zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig hout met het FSC keurmerk, berkenhout of grenenhout uit duurzame bosbouw. Neem dus snel een kijkje in het uitgebreid aanbod houten kinderbedden.