donderdag 16 maart 2017

Q&A: Veilig slapen

In onze showrooms en via onze klantenservice komen er dagelijks vragen binnen over kinderbedden en kinderkamers, en alles wat daarbij komt kijken. Elke maand behandelen we een vraag op ons blog.

De vraag van deze maand: 

 “Van welk materiaal worden jullie kinderbedden gemaakt?”


Kinderbedden van hout

Kinderbedden en kindermeubeltjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten materialen zoals MDF, spaanplaat, staal, kunststof en hout. Het meest milieuvriendelijke en gezonde materiaal is hout met het FSC of PEFC keurmerk.

Vindt u het belangrijk dat uw kind slaapt in een gezonde omgeving? Dan kunt u op uw gemak een kijkje nemen in onze webshop; alle kinderbedden van Lifetime, Flexa en Thuka zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig hout met het FSC keurmerk, berkenhout of grenenhout uit duurzame bosbouw.

Veilige, kindvriendelijk verf

Niet alleen het materiaal van het bed is belangrijk, ook voor de afwerking van het hout is het van belang dat er veilige en milieuvriendelijke verf of lak gebruikt wordt. Voor de kinderbedden in ons assortiment geldt dat ze allemaal behandeld zijn met een wax en/of lak op waterbasis, die aan de EU- normen voor voor lak voldoen. De afwerkingen verschillen per bed:

Witte lak 
De witgelakte meubels worden voornamelijk gemaakt van knoestvrij massief grenen. Dit voorkomt verkleuringen, die anders rondom de knoesten snel zichtbaar zijn. De meubelen worden behandeld met een witte meubellak op waterbasis.

Whitewash
Meubels in deze afwerking worden gemaakt van massief grenen, inclusief knoesten. Dit geeft het meubel een natuurlijke uitstraling. Het hout wordt behandeld met een mix van witte wax en lak op waterbasis.
Terra
Deze afwerking is hetzelfde als bij de whitewash bedden, met het verschil dat de kleur van de wax donkerder is.

Goed om te weten

Bij de kinderbedden van Lifetime en Thuka zijn alle onderdelen van hout gemaakt, bij Flexa zijn bedzijden en accessoires soms ook van een zware kwaliteit MDF gemaakt.

Heeft u ook een vraag over de inrichting van een kinderkamer of over een kinderbed? Stuur uw vraag naar info@kidsgigant.nl of bel onze klantenservice (tel. 085 – 2102304). Er staan ook al veel artikelen op ons blog, misschien staat het antwoord daar al tussen!