donderdag 4 mei 2017

Q&A: Kleine kinderkamer

In onze showrooms en via onze klantenservice komen er dagelijks vragen binnen over kinderbedden en kinderkamers, en alles wat daarbij komt kijken. Elke maand behandelen we een vraag op ons blog.

De vraag van deze maand:

“Hoe richt ik een kleine kinderkamer in?”

Een kleine kinderkamer inrichten

Slaapkamers zijn vaak niet meer zo groot als vroeger. En heeft u meerdere kinderen? Dan wordt vaak ook het kleinste kamertje benut als slaapkamer. Voor kinderen is hun slaapkamer niet alleen de ruimte om te slapen, maar ook de plek om te spelen, vriendjes te ontvangen en huiswerk te maken. Hoe pakt u dat aan? En hoe zorgt u ervoor dat u de beschikbare ruimte efficient benut? Wij zetten een paar handige tips op een rij.


Kies voor multifunctioneel

Een kinderbed, een bureau, een kast, een zithoekje… het lijstje met meubelstukken wordt snel langer. Hoe past dat allemaal in een kleine kinderkamer? De oplossing is gelukkig simpel: kies een multifunctioneel bed. Een halfhoogslaper is een ideaal bed voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar. Naast een slaapplek biedt het speelruimte, opbergmogelijkheden en zelfs een bureau of gezellig zithoekje behoren tot de mogelijkheden. Ook geschikt als eerste kinderbed!
Geen halfhoogslaper, wel multifunctioneel: het Bopita Compactbed. Wanneer u op zoek bent naar een hip kinderbed met veel opbergruimte en/of een extra slaapplek mag deze in uw shortlist niet ontbreken!


Ga de hoogte in

Bij tieners, en vooral kinderen die naar de middelbare school gaan, adviseren wij om te kiezen voor een hoogslaper. Waarom? Spelen maakt plaats voor studeren. Een bureau is dus noodzakelijk. Bovendien is een eigen zitplekje of logeerplek voor vrienden wel erg prettig om te hebben en dat biedt een hoogslaper allemaal. Een hoogslaper is ook nog eens ideaal om mee te nemen op kamers, een goede investering dus!


Slim opbergen

Rommel zien we natuurlijk liever niet, maar vooral in een kleine kamer moet u dit vermijden. Daar is simpelweg geen ruimte voor. Slim opbergen is dus noodzaak. Opbergzakken aan het bed of aan de muur of een opberger die tegelijkertijd te gebruiken is als nachtkastje of zitbankje zijn ideale accessoires in een kleine kinderkamer. Denk ook aan het kleurgebruik: lichte en witte kleuren creƫren een ruimtelijk gevoel. Met een donkere muur oogt de kamer nog kleiner.


Lees hier nog meer tips voor het inrichten van een kleine kinderkamer!