donderdag 16 juni 2016

Een vrolijke kinderkamer

So happy! 

Geen themakamer, geen knalroze meidenkamer of blauwe jongenskamer en vooral niet saai en onopvallend. Nee, dit keer geven we tips en ideeën voor een kleurrijke, vrolijke kinderkamer. Alleen al de gedachte aan een zo’n gezellige kamer brengt een positief gevoel! Het lijkt gemakkelijk, wat kleuren op de muur, vrolijke kussens, een kleurrijk dekbed en klaar… Maar ook bij een kleurrijke kamer is het verstandig om na te denken over welke kleuren u waar laat terugkomen. Het moet geen kleurenexplosie worden, maar een bonte boel waar uw kind ook nog tot rust kan komen. Het blijft een slaapkamer, maar wel een hele vrolijke ;)


Kleuren maken uw vrolijke kinderkamer

De mogelijkheden qua kleuren en prints zijn eindeloos. Een belangrijke tip is wel om voldoende wit of een andere lichte kleur te gebruiken, zodat de kamer een ruimtelijk gevoel blijft houden en voldoende rustgevend blijft (het blijft immers een slaapkamer!). Wij hebben een selectie gemaakt van de leukste kleuren(-combinaties) voor een vrolijke kinderkamer:


  • Geel - Geel is een populaire kleur voor een kinderkamer. Het is geschikt voor meiden en jongens én het is een warme en sfeermakende kleur. Bovendien combineert het goed met bijvoorbeeld trendy mintgroen, of juist turquoise en grijs als steunkleur is er heel mooi bij. Of wat dacht u van een wit met geel stippenbehang? Lees meer tips voor een gele kinderkamer.
  • Oranje - Iets gewaagder, maar zeker niet minder geschikt voor een kinderkamer. Verwerk het op een subtiele manier in accessoires en accenten op de muur of in de meubels of combineer het met andere knalkleuren zoals paars en roze. Oranje in combinatie met een donkere, warm houten vloer is erg sfeervol, en oranje in combinatie met wit geeft een retro-tintje aan de kamer.
  • Felle (neon) kleuren - Deze kinderkamer met felle kleuren is een mooi voorbeeld van de combinatie vrolijk en stoer. Alle primaire kleuren komen terug op een rustige manier en het moderne design aan de muren en op het dekbedovertrek geven het een stoere look. Ook heel cool: een witte muur met fotolijstje in verschillende felle kleuren. Leuke felle kleurtjes bij elkaar geven de kamer een vrolijke speelsheid. Kies je voor neon kleuren, wat de laatste jaren erg trendy is, wissel deze dan af met zachte en aardse kleurtinten voor een warm karakter. 

Doe de zigzag


Nog een leuke wanddecoratie-tip: laat op één muur een zigzag-patroon terugkomen. Zigzag is helemaal in en past perfect in een vrolijke kinderkamer. Gebruik 3 of 4 kleuren en laat deze vervolgens terugkomen (niet zigzaggend, dat word te druk) in het beddengoed, fotolijstjes en andere accessoires. 


Vrolijke accessoires voor de kinderkamer

Er zijn heel veel vrolijke accessoires te koop (in onze webshop) en zelf te maken. Schilder een oude rieten stoel of schommelstoel fel geel, maak zelf een vrolijk schilderij voor aan de muur, verf houten (appel)kistjes in leuke kleurtjes en hang ze aan de muur… En een vlaggenlijn maakt een vrolijke kamer nog vrolijker! 

Dit blog staat boordevol ideeën en tips voor het inrichten van een kinderkamer, dus heeft u meer inspiratie nodig? Lees snel verder.