donderdag 9 juni 2016

Kinderkamer op zolder

Van zolder naar kinderkamer

De zolder, een uitstekende opslagruimte of plek om de wasmachine en droger neer te zetten. Totdat… één van uw kinderen vraagt om meer privacy of u door gezinsuitbreiding genoodzaakt bent om een kinderkamer op zolder te maken. Waarmee moet u rekening houden en wat zijn handige tips wanneer u de zolder inricht als slaapkamer? Wij zetten ze graag voor u op een rij.


Wanneer naar de zolder?

Een baby, dreumes of peuter slaapt niet zo snel op de zolder. Het is prettig om jonge kinderen dicht in de buurt van uw eigen slaapkamer te houden. Zijn de kinderen al wat ouder of heeft u een hele zelfstandige 3- of 4-jarige rondlopen? Dan is een kinderkamer op zolder een echte uitkomst bij ruimtegebrek. En ook een leuk en spannend project voor de kids, want het is wel stoer hoor: op zolder slapen!


Hoge bedden voor zolderkamer

De inrichting qua kleuren en thema hoeft niet af te wijken van een ‘normale’ kinderkamer. Kijk gerust eens op deze blog voor inspiratie en ideeën over de inrichting van een echte jongens- of meidenkamer. Waar u wel rekening mee moet houden zijn schuine wanden of een schuin dak, waardoor niet elk bed past.Stapelbedden zijn bijvoorbeeld lastig, maar zoekt u toch een bed met twee slaapplekken dan is dit hoekstapelbed van Lifetime een uitstekende optie. Met een hoogte van 128 cm is dit stapelbed wat lager dan een 'normaal' stapelbed. En dit Lifetime schuin stapelbed is zelfs speciaal gemaakt voor onder een schuin dak. Het is een stuk lager dan een normaal stapelbed doordat de bedden verspringen. Daardoor past het bed in de meeste gevallen prima onder een schuin dak op zolder.Droomt uw kind al jaren van een hoogslaper? Dat kan een uitdaging zijn op een zolderkamer. Wilt u het toch proberen? Neem dan de maten eens op van de Bopita Medium hoogslaper, deze is aanzienlijk lager dan een standaard hoogslaper (en dan hopen maar dat het past!). En anders is een halfhoogslaper toch echt de beste oplossing. Er zijn ook halfhoogslapers waar u een bureau of kastjes onder kwijt kunt.

Leuke (lage) kasten

Voor een kast geldt hetzelfde als voor het bed; die grote hoge kast van de oude kinderkamer past waarschijnlijk niet op uw zolder. Gelukkig zijn er ook veel lage(re) kasten verkrijgbaar, die naast opbergruimte ook leuke sfeermakers zijn. Bijvoorbeeld deze boekenkast met drie vakken van Lifetime (ook verkrijgbaar met deur) of de ladekast op wieltjes van Bopita, voor net wat extra opbergruimte.


Tip: kijk voor een kast op maat, die precies past onder een schuin dak ook eens op kastengigant.nl, op maat gemaakte zolderkasten voor super scherpe prijzen!

Kunnen wij u adviseren bij de inrichting van uw kinderkamer op zolder? Neem contact op of kom langs in onze winkel, wij denken graag met u mee.