donderdag 7 januari 2016

Een witte tienerkamer

Back to basic

Van witte babykamer naar een kleurrijke kinderkamer, paars en roze voor meisjes en stoere kleuren voor de ridders en piraten. Maar dan wordt uw kind een tiener en is het tijd voor een nieuwe slaapkamer. Terug naar wit? Wij zeggen ‘doen’! Wit is een uitstekende basiskleur voor een tienerkamer voor zowel jongens als meiden. Een groot voordeel van een witte tienerkamer is dat u kunt kiezen voor witte meubels; u kunt het witte kinderbed meenemen of ombouwen naar een (half)hoogslaper. Een neutraal wit bed kan ook straks gemakkelijk meegenomen worden naar de studentenkamer.Welke stijl kiest u?

Met wit kunt u de tienerkamer een strakke en moderne uitstraling geven, maar wit is ook een goede basis voor een landelijke of romantisch brocante stijl voor meiden. Combineer oude en nieuwe spulletjes. Door het kleurgebruik te beperken, wordt het een mooi geheel.

Of kies voor de witte, warme Scandinavische of Zweedse look, erg populair voor tienerkamers. Deze stijl combineert wit als basis met pasteltinten en lichtgrijze kleuren op de muur of vloer. In een witte slaapkamer zijn de juiste accessoires van belang. Kies voor natuurlijke elementen, bijvoorbeeld een houten tak als kapstok of sieradenhanger en een dierenvel voor op de grond of op een houten bankje. Een klein houten krukje of een wand met houten fotolijstjes past ook perfect in een Scandinavische tienerkamer.


Wit.. en zwart

Een witte tienerkamer kan ook heel stoer zijn. Hoe? Door het met zwart en donkergrijze accenten te combineren. Belangrijk bij een wit-zwarte tienerkamer is de balans tussen de kleuren. Ga voor veel wit en kies enkele zwarte accenten, bijvoorbeeld een krijtbord, een mooi zwart-wit schilderij of een wit kussen met een stoere, zwarte tekst erop. Lees meer over hoe u een stoere zwart-witte tienerkamer inricht!


Witte tienerbedden

Een wit bed staat het mooiste in een witte tienerkamer. Maar wilt u een sofabed, hoogslaper, ledikant of halfhoogslaper? Die keuze is aan u, en aan uw tiener. Kijk samen eens rond en bepaal wat het beste past bij de ruimte en de stijl van de kamer.

Gaat u voor de brocante, romantische stijl? Dan raden wij een bed uit de Lifetime Dreams serie aan; deze kinderbedden vallen op door hun tijdloze design en fraaie afwerkingen. Het bed ‘Fleur de lis’ staat bovendien prachtig in een kamer in Scandinavische stijl!

Kunnen wij u helpen met het kiezen? Wij denken graag met u mee over de inrichting van uw tienerkamer en de keuze van de slaapkamermeubels. Heeft u een wit kinderbed dat u wilt doorbouwen en wilt u daar meer informatie over? Aarzel niet om ons even te bellen of mailen. Of kom eens langs in onze showroom in Hoofddorp.