donderdag 19 mei 2016

Kinderkamer in geel en grijs

Geel en grijs: een goede combinatie

U zoekt inspiratie voor een geel en grijze kinderkamer? Een goede keuze, want geel en grijs is een mooie kleurencombinatie. Geel staat voor vrolijkheid, energie, creativiteit en persoonlijke kracht. Het bevat het meeste licht van alle kleuren en is daarom bijzonder geschikt voor kinderkamers waar weinig zonlicht binnenkomt.

Teveel geel kan een slaapkamer echter te druk of onrustig maken. Grijs is daarom een ideale combinatiekleur. Grijs is een neutrale kleur, die rust toevoegt aan de kamer en accentkleuren extra goed laat uitkomen. De geelaccenten in de kamer komen dus nog meer tot leven als u ze combineert met grijs!


Het ene geel is het andere niet

Geel is geel? Niet dus. Denk goed na over welke geel-tinten u kiest. Elke geel-tint geeft weer een ander effect. Fel zonnetjes-geel knalt en zacht pastelgeel kalmeert. Wilt u geel verwerken in grotere oppervlakten, zoals een hele wand, dan kunt u het beste voor een zachtere tint kiezen. Felle geeltinten zijn juist heel geschikt om vrolijke accenten mee aan te brengen.

Kijk voor uw geel-grijze kinderkamer eens naar de gele kindermeubeltjes van Flexa Play. Het gele kinderbed en de gele tafeltjes, krukjes en kastjes hebben een moderne retro-look en staan prachtig in een kinderkamer.
En dan zijn er ook nog deze felgele opbergbakjes van Bopita. Hiermee voegt u meteen vrolijkheid toe aan uw kinderkamer. Combineer de gele bakken met grijze opbergbakken (bijv. lichtgrijs en antraciet) voor een speels effect. De bakken zijn niet voor niks onderdeel van de Bopita Mix en Match collectie.

Grijs en geel versterken elkaar

Grijs is een rustige, neutrale kleur waar u gemakkelijk een hele wand mee kunt verven of behangen. De geelaccenten die u daarna aanbrengt in de kamer, springen er dan nog meer uit.
U kunt grijs ook terug laten komen in de meubels. Dit witte kajuitbed van Lifetime met kastfrontjes in antracietgrijs staat bijvoorbeeld prachtig in een geel met grijze kinderkamer. Met een paar gele kussens of een dekbedovertrek met gele accenten past het bed precies in het geel en grijs thema.


Combineer met wit voor een frisse look

Geel en grijs combineren erg goed met wit. Bij teveel grijs kan een kamer te somber worden, bij teveel geel te druk. Wit is daarom een goede derde steunkleur. Met voldoende wit in de kinderkamer, zoals de muren, het bed of andere meubeltjes, behoudt de kamer een lichte en frisse uitstraling.


Dit witte bureau van Flexa met gele poten (die in hoogte verstelbaar zijn) staat hartstikke mooi in een grijs-gele kinderkamer.

Kies voor knallende accenten

Met deze leuke accessoires maakt u uw grijs en gele kinderkamer helemaal af:
  • Foto’s in grijstinten in een geel frame.
  • Een geel boekenkastje of gele boekenplanken aan de muur. Doe-het-zelf-idee: verf een houten kratje knalgeel en hang het aan de muur voor spulletjes en boeken.
  • Bent u creatief? Naai of haak een plaid of quilt voor op het bed met gele en grijze kleuren.
  • Pompoms in de kleuren geel, grijs en wit vormen een mooie decoratie voor een babykamer!
Meer inspiratie voor een grijs-gele kinderkamer vindt u op onze Pinterest-pagina!