donderdag 4 oktober 2018

Bruin in de kinderkamer

Bruin of taupe in de kinderkamer

Een bruine kinderkamer… dat het klinkt een beetje ouderwets. Maar, trek niet te snel uw conclusies, want als u op zoek bent naar een neutrale en warme kleur voor de kinderkamer dan is bruin precies de kleur die u zoekt. Taupe, een variatie op bruin is ook erg mooi. Dit zit tussen grijs en bruin in en is beschikbaar in verschillende tinten.

Bruin combineren met wit

De snelste manier om bruin, of taupe, in de kinderkamer te brengen is door één of twee muren te verven. Stem de kleur van de vloer af op de muren. Dus kiest u voor een donkere kleur bruin? Zorg dan voor een vloer in een lichte houten kleur, zodat de kamer licht en ruimtelijk blijft aanvoelen.

Bruin en taupe hebben wit nodig om de kamer niet te donker te maken. Met een wit kinderbed en een witte kast maakt u er een fijne ruimte van.


Tip: het compactbed van Bopita met witte, taupe en oranje opbergbakken past perfect in een kinderkamer met taupe muren. Het oranje fleurt de kamer enorm op!Kiest u voor wat lichtere tinten bruin aan de muur en gaat u voor een hippe, stoere kamer? Dan is het Boomhutbed van Lifetime een prachtig middelpunt. Gebruik dezelfde kleuren die in de planken van het bed zitten voor de aankleding van de kamer. Laat vooral ook het lichtblauw terugkomen voor een fris accent.


Bruin + groen = jungle!

Een andere kleur die goed matcht bij bruin is groen. Denk aan groene prints op de muur, een dekbed in legergroene en -bruine kleuren en groene accessoires.
Een mooi voorbeeld van een bruin en groene kinderkamer is deze Jungle kamer van Flexa. Een stoere kamer voor zowel jongens als meiden! Met het Jungle tentdoek, het dekbedovertrek, de opbergzakken aan het bed en wat knuffels van wilde dieren maakt u snel van een gewone bruine kamer zo’n mooi junglevertrek. Veel slaap- én speelplezier gegarandeerd!


Voor nog meer inspiratie voor de inrichting van uw kinderkamer bent u van harte welkom in één van onze showrooms, in Breda of Hoofddorp.