donderdag 12 april 2018

Kinderen samen op één kamer? Tips!

De voordelen van een slaapkamer delen

Vaak gebeurt het uit noodzaak: broers of zussen die samen een kamer ‘moeten’ delen door ruimtegebrek. Er zijn ook gezinnen die verhuizen, zodat elk kind een eigen kamer kan hebben. En dat kan, maar... het hoeft niet.

Zeker niet bij jonge kinderen. Er zitten namelijk ook een aantal voordelen aan een gedeelde slaapkamer. Heb je onrustige slapers? Kids die (te) vroeg wakker worden? Leg ze eens bij elkaar op de kamer. Vaak zorgt de aanwezigheid van broer of zus voor een veiliger gevoel en dat komt ten goede aan een diepe en langere nachtrust. Ook zijn ze minder snel bang en worden ze vrolijker wakker, want ze zien direct een bekend iemand bij het wakker worden. Hoe leuk is dat!


Tips voor het samen slapen

Twijfelt u nog of uw kinderen bij elkaar op de kamer gaat leggen? Niet doen. Probeer het gewoon. Waar moet u op letten als kinderen een slaapkamer delen? Een paar belangrijke tips:

   
1. Geef elk kind een eigen plekje in de slaapkamer. Dit kan door ze allebei een eigen bureautje of speelhoek te geven. Of kies voor twee halfhoogslapers; elk kind heeft dan direct zijn eigen ruimte onder het bed. U kunt ook een boekenkast tussen de bedden plaatsen als scheiding. Of verdeel de kamer in kleur: verf een muur van ieders hoek in een eigen kleur.


2. Zorg voor een opgeruimde kamer. Zeker met twee kinderen op één kamer kan het al snel een rommeltje worden en dat is niet bevorderlijk voor een goede nachtrust. Voldoende opbergruimte, zoals kasten en speelgoedbakken, is dus een must. Wilt u de kamer niet volproppen met kasten? Kies dan voor een bed met veel opbergruimte, zoals het BopitaCompactbed. De kinderen kunnen zelf de kleuren van de opbergbakken kiezen.


3. Geen ruimte voor twee bedden? Een stapelbed is dubbel zoveel plezier en bespaart veel ruimte. Bekijk ook de mogelijkheden van een hoekstapelbed.


4. Een beetje kletsen voor het slapengaan mag. Dat is ook juist het leuke van samenslapen! Zorg wel voor duidelijke regels, zodat het niet elke avond een slaapfeestje wordt.


Jongen en meisje samen?


Een jongenskamer of een meisjeskamer samen delen is gemakkelijk voor de inrichting. U hoeft geen stijlen te combineren. Maar wat nu als broer en zus een kamer gaan delen? Ook dat hoeft geen probleem te zijn. Kies voor een neutrale basis: witte bedden en lichte muren. Met een leuk dekbedovertrek, een boogtent en opbergzakken aan de bedleuning geeft u elk kinderbed een eigen kleur en thema.


Wilt u de hele slaapkamer in dezelfde kleuren houden? Kies dan voor de combinatie geel en grijs of gebruik monochrome kleuren (zwart-wit) voor de inrichting, mooi met een houten vloer en warme materialen als decoratie, zoals dit mooie beren-vloerkleed.


Kijk ook eens naar de meubels van de Flexa Play collectie, kinderbedden en kastjes in hippe kleuren die heel mooi bij elkaar in één kamer passen.