donderdag 21 juni 2018

Inspiratie voor een rustige kinderkamer

Het belang van een rustige kinderkamer

Het is goed om even stil te staan bij de inrichting van het kamertje van uw kind. Een kinderkamer wordt namelijk al snel druk, door het vele speelgoed en felle kleuren. En dat is niet zo fijn, want kinderen slapen beter in een rustige kinderkamer. Heeft u een kind dat gevoelig is voor prikkels en problemen heeft met slapen? Dan is het extra belangrijk dat de slaapkamer rust uitstraalt.


Kies een witte basis

Hoe zorgt u voor een rustige kinderkamer? Heel gemakkelijk: kies voor witte meubels en schilder de muren in een witte kleur. Zo houdt u de basis rustig. Met kleurrijke accessoires, vrolijk beddengoed en een poster aan de muur brengt u kleur en vrolijkheid in de kamer.Wit combineert mooi met grijs en geel, maar u kunt er met roze of blauwe accenten ook een echte jongens- of meidenkamer van maken. Een kinderkamer met een witte basis is dus zeker niet saai, kijk maar eens naar de inrichting van deze kamer met het witte Flexa Play bed. Het speelse design van het bed en de meubelstukken geeft een vrolijke sfeer aan de kamer.


Rustige kleuren

Geen fan van wit? Pasteltinten zijn lichte en rustige kleuren, dus perfect voor het inrichten van een rustige kinderkamer. U kunt meubels kiezen in pastelkleuren, zoals de bedden van Flexa Play, maar het is ook mooi om de muur in een pasteltint te verven.Tip: breng zwarte of grijze accenten aan in een pastelkamer, dit zorgt voor een stoere look! Lees meer tips voor een kinderkamer in pastelkleuren.


Niet vergeten: voldoende opbergruimte

Rommel creëert onrust, dus voldoende opbergruimte voor speelgoed, boeken en kleding is een must. Afhankelijk van de grootte van de kamer kunt u kiezen voor een aparte boekenkast, opbergbakken of een zitbankje en opberger in één.Moet u een kleine kinderkamer inrichten? Kijk dan naar een bed met opbergruimte, zoals een kinderbed met een extra bedlade, een kajuitbed of het compactbed van Bopita.