woensdag 13 mei 2015

Een bedtent maakt een kinderbed veel leuker

Een bedtent doet het altijd goed

Kinderen zijn gek op bedtenten. En wij begrijpen wel waarom. Zo'n speeltent in een tof thema prikkelt de fantasie van kinderen. Ze kunnen er urenlang in spelen. En slapen onder een tent is voor kinderen een stuk avontuurlijker dan slapen in een saai kinderbed. Ook al slaap je gewoon in je eigen slaapkamer…Een bedtent is niet alleen heerlijk om in te spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Voor kinderen is het ook een plekje waar ze zich rustig terug kunnen trekken. Even verdwijnen, uit het zicht van alle andere huisgenoten. Om in je eentje een boek te lezen. Of om even de dagelijkse beslommeringen met je favoriete knuffels te delen. Het liefst wegkruipend tussen superveel kussens. Dat is lekker knus!

Welke bedtent vindt u het leukst?

Als u een bedtent voor uw kind wilt kopen, wordt het nog moeilijk kiezen. Want de keuze is enorm, en ze zijn allemaal even leuk. Niet alleen zijn de tenten verkrijgbaar in verschillende thema's, van verschillende merken (Thuka, Flexa en Lifetime), maar er zijn ook verschillende soorten bedtentjes. In onze webshop zijn alleen al 4 soorten bedtenten te vinden:

1. Tentdoeken
Het is een soort speelgordijn, dat meestal bestaat uit 3 verschillende tentdoeken. Aan de voorkant zitten meestal raampjes, waar de kinderen doorheen kunnen kijken. Aan de zijkant zit vaak een extra opbergvak op het tentdoek genaaid, waar de kinderen spulletjes in kunnen opbergen. Deze speeltenten zijn speciaal gemaakt voor hoogslapers en halfhoogslapers, waar ze onder het bed worden bevestigd. Let wel even op: elk beddenmerk (Thuka, Flexa en Lifetime) heeft z'n eigen tentdoeken!2. Boog- of tunneltentjes
Deze tentjes kunt u los op de grond gebruiken, maar ook op het bed plaatsen. Zo'n boogtentje is ook een aanrader voor peuters, die net de overstap hebben gemaakt van peuterbed naar kinderbed en nog moeten wennen aan het grote bed. Door te slapen onder het boogtentje voelen ze zich vaak wat meer geborgen.3. Daktenten
Heerlijk om onder te slapen: de daktentjes van Flexa, die u over het hoofdeinde van het bed plaatst. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende thema's: kasteel, prinses, piraat, ridder en tivoli. Wil uw kind het liefst onder een ├ęchte sterrenhemel slapen? Plak dan enkele 'glow-in-the-dark' stickers in de vorm van sterren tegen het plafond van het daktentje voor een extra leuk effect.


4. Torententen
Met deze torententen tovert u een kinderbed om tot een echt speelkasteel. Leuk voor zowel jongens als meisjes. U plaatst de torentent boven de trap of glijbaan van een halfhoogslaper of stapelbed. En spelen maar!