donderdag 7 juli 2016

Eerste hoofdkussen voor uw kind

Wanneer wordt het tijd voor een kussen?

Leuk, zo’n bijpassende kussensloop bij een dekbedovertrek, maar bij peuters verdwijnt deze snel in de kast. Wanneer is het tijd om deze wel te gebruiken? Wanneer geeft u uw kind een hoofdkussen?
Laten we beginnen met wanneer niet. Voor baby's en kleine kinderen, jonger dan twee jaar, kan een kussen namelijk gevaarlijk zijn. Ze kunnen erin stikken, omdat ze hun hoofd nog niet goed kunnen draaien of optillen. Geef uw peuter dus nooit een kussen als hij of zij jonger is dan twee jaar.

Wanneer wel? Vanaf twee jaar kan het geen kwaad, maar veiligheidshalve wordt vaak geadviseerd door consultatiebureaus om pas bij vier jaar een kussen te introduceren. En ook dan moet het niet. Zolang uw kind er niet om vraagt en lekker slaapt zonder kussen, dan hoef je geen slapende honden wakker te maken.

Een goed kinderkussen

Is de tijd aangebroken voor het eerste kussen voor uw zoon of dochter? Dan zijn er een paar punten om op te letten. Een kussen mag niet te dik zijn en ook het materiaal is belangrijk; het is een veilig idee als uw kind er doorheen kan ademen (bijvoorbeeld bij synthetische kussens). Het is ook handig als de kussenhoes afritsbaar, zodat het goed wasbaar is, wel zo handig, met al die snottebellen. Een kinderkussen, zoals deze in onze webshop, is veel platter dan een hoofdkussen voor een volwassenen en dus geschikt als kussen voor uw kind.

Welk kussen bij welke leeftijd?

Als uw kind de leeftijd van 6 jaar bereikt, dan is het allereerste kinderkussen wellicht wat te dun aan het worden. Bovendien kunt u dan ook goed kijken naar het slaapgedrag en het kussen daarop afstemmen; zij-, rug- en buikslapers zijn gebaat bij verschillende kussens. Ook de bouw van uw kind bepaalt mede het juiste kussen.