donderdag 15 maart 2018

Flower Power in de kinderkamer

Bloemenkamer voor een meisje

Wilt u de kinderkamer voor uw dochter vrolijk en kleurrijk inrichten? Dan kiest u met het thema ‘bloemen’ een perfect thema uit. Een veelzijdig thema bovendien, want u kunt met de inrichting veel kanten op qua kleuren en designs. Tijd dus voor een flinke dosis inspiratie!


Flower power! 

Bent u niet bang om kleur te gebruiken in de kamer? En wilt u de bloemen op zoveel mogelijk manieren terug laten komen? Kies dan voor twee felle kleuren als hoofdkleuren, bijvoorbeeld hardroze en paars of groen en roze. Verf een muur in één van de twee kleuren. Houd de overige muren wit of kies een hele lichte tint.Maak van het bed een bloemenfeest door uit te pakken met een tentdoek, een dekbedovertrek en kussens met bloemen.

Met meubels in witte of whitewash kleuren houdt u de basis rustig. Heeft u uw zinnen gezet op een bloemetjes behang? Dat kan natuurlijk ook, maar dan moet u voorzichtig zijn met de accessoires. Een bloemenspiegel aan de wand of een bloemenbed tegen druk behang kan snel té druk worden.

Een sprookjesachtige bloemenkamer

Wel bloemen, maar liever een romantische en rustige stijl? Dat kan natuurlijk ook. Zorg dan voor wit als hoofdkleur met subtiele roze accenten en accessoires in pasteltinten. De basis voor een sprookjesachtige bloemenkamer? Dat is ongetwijfeld dit hemelbed met prachtige Alice inWonderland voile. Met de poef en kussen in dit thema erbij bent u snel klaar met de inrichting.Ook sprookjesachtig mooi met bloemen in de hoofdrol is het Lifetime Silversparkle thema. Geen felle of opvallende kleuren, wel heel sfeervol en sprankelend door de zilveren bloemen-decoratie bij het bed en aan de muur.

Leuke bloemen accessoires

Het zijn de details die het thema van een bloemenkamer helemaal doen opbloeien. Een wit boekenrekje aan de muur? Saai. Beplak het met bloemetjespapier en het fleurt de wand helemaal op.

Houdt u van haken? Haak dan een boeket bloemen en zet het in een mooie vaas. Meer inspiratie voor leuke DIY accessoires voor een bloemenkamer? Neem eens een kijkje op ons bloemenkamer-bord op Pinterest voor inspiratie en originele zelfmaakideeën.