donderdag 6 april 2017

Q&A: Eerste kinderbed

In onze showrooms en via onze klantenservice komen er dagelijks vragen binnen over kinderbedden en kinderkamers, en alles wat daarbij komt kijken. Elke maand behandelen we een vraag op ons blog.

De vraag van deze maand:

“Wat is een geschikt eerste kinderbed?”

Van ledikant naar kinderbed

Gaat uw kind de overstap maken van ledikant naar een kinderbed? Spannend, voor de kleine en voor uzelf. Het eerste kinderbed is voor veel ouders een weloverwogen keuze, want het is natuurlijk belangrijk dat uw kind zich op zijn gemak voelt in het nieuwe bed en dat hij of zij veilig slaapt.
Peuterbed of groot bed?

Dat is de eerste afweging die u moet maken. Een peuterbed is een tussenstap; het is een kleiner formaat dan een normaal kinderbed en kan praktisch zijn als uw kind al op jonge leeftijd het ledikantje verlaat, bijvoorbeeld als u het ledikantje nodig heeft voor een nieuwe baby. Een peuterbed maakt de overstap wat minder groot.

In de praktijk wennen kinderen vaak net zo snel aan een kinderbed. Een voordeel van direct een kinderbed kopen, is uiteraard dat u er langer plezier heeft (uw kind kan er niet uitgroeien!) En u bespaart geld op de aanschaf van matras en beddengoed: bij een peuterbed moet dit ook allemaal in de kleinere maat. De meeste ouders vinden zo'n speciaal peuterbed dat je maar even kunt gebruiken te duur én niet echt nodig. Dat is ook de reden waarom u in onze webshop geen peuterbedden aantreft.

Veilig slapen

Wilt u voorkomen dat uw kind uit bed kan vallen? Kies dan een kinderbed waar u ook een  uitvalbescherming bij kunt kopen. Dit geldt voor alle Lifetime, Thuka kinderbedden en Flexa bedden. Lees nog meer tips voor veilig slapen.

Populaire eerste kinderbedden 

Om het zoeken naar uw eerste kinderbed iets gemakkelijker te maken, hebben we een top 5 samengesteld. Dit zijn op dit moment de meest gewilde eerste kinderbedden in onze webshop en winkel:1. Basic en budgetvriendelijk: Thuka Hit
Een mooi kinderbed voor jongens en meiden. Lekker stoer door de whitewash-look en met de optionele uitvalbeveiliging een prima keuze! Materiaal: Scandinavisch grenenhout.2. De alleskunner: het basisbed van Lifetime
Wat kun je niet met dit kinderbed? Een prachtig bed dat met uw kind mee kan groeien. U kunt het bed later doorbouwen naar een halfhoogslaper of hoogslaper en met de vele accessoires maakt u het in elk gewenst thema. Wilt u al direct het hele bouwpakket in huis halen? Koop dan het 4-in-1 bed van Lifetime.3. Speels design: Flexa Play
De Flexa Play kinderbedden zijn een lust voor het oog. Heeft u een retro, vintage of kleurrijke kamer op het oog voor uw kind? Dan staat een Flexa Play bed wel erg mooi. Verkrijgbaar in geel, mintgroen en roze. En de uitvalbeveiliging, die los verkrijgbaar is, maakt de bedden ook geschikt als 'eerste kinderbed'.4. Lage halfhoogslaper Lifetime "Play, Learn & Sleep" 
Een geweldig Limited Edition kinderbed van Lifetime. Hoger dan een kinderbed, maar lager dan een halfhoogslaper. Met de uitvalbeschermer is het veilig slapen en met de glijbaan en trappetje enorm veel speelplezier! Voor de kleine durfal en klauteraar.5. Voor geluksvogels: Lifetime hutbed 
En dan zijn er die geluksvogels die van hun ouders meteen een droombed krijgen. Alleen voor prinsesjes is dit hutbed in het Silversparkle thema.

Heeft u ook een vraag m.b.t. de inrichting van een kinderkamer of over een kinderbed? Stuur uw vraag naar info@kidsgigant.nl of bel onze klantenservice (tel. 085 – 2102304). Er staan ook al veel artikelen op ons blog, misschien staat het antwoord daar al tussen!