donderdag 25 februari 2016

Voorkom dat uw peuter uit bed valt

Van babyledikant naar kinderbed

De eerste keer dat u als ouder een kinderbed aanschaft is meestal als uw kind tussen de 2 en 3 jaar oud is en zijn ledikant ontgroeit. Tijd voor een echt bed! U heeft daarbij nog de keuze tussen een junior bed en een kinderbed. Een junior bed is kleiner en maakt de overstap van ledikant naar bed minder groot. Toch blijft het spannend, van veilig ledikant naar ‘groot’ bed. Spannend voor uw kind, maar ook voor uzelf want ‘als hij of zij er maar niet ’s nachts uitvalt’, is een veelvoorkomende zorg.


Begin met een laag kinderbed

Wat kunt u doen om te voorkomen dat uw kind uit bed valt? Allereerst is de keuze van het bed belangrijk. Vaak zijn ouders én kinderen helemaal weg van een halfhoogslaper of een trendy bed zoals een kajuitbed of bedbank. Ons advies, begin met een eenvoudig, laag kinderbed.

Als u bovendien kiest voor een doorbouw-kinderbed (bijv. uit de Thuka Trendy, Flexa White, Bopita Combiflex of Lifetime Original collectie), dan kunt u uw kinderbed later eenvoudig doorbouwen naar een hoog bed, als uw kind er echt klaar voor is. Lees dit artikel voor meer informatie over doorbouwbedden.


Voorzie uw kinderbed van een uitvalbeschermer

De beste maatregel die u kunt treffen tegen uit bed vallen is het plaatsen van een bedhekje of uitvalbeschermer. U plaatst deze beveiliging tegen het open gedeelte van het bed. Is de uitvalbescherming niet meer nodig? Plaats het dan aan de achterkant van het bed en u maakt van bed een hip sofabed. Bij veel van onze bedden zit standaard een uitvalbeveiliging en het is altijd mogelijk om dit los te bestellen.
Een uitvalbescherming kan zelfs heel erg mooi zijn en écht iets aan uw kinderbed toevoegen. Met de panelen van Lifetime maakt u van een jongensbed een echte garage of tovert u het bed van uw kleine meid om tot een gezellige roze keuken.

Tips voor veilig slapen 

Meer tips om de slaapomgeving van uw peuter nóg veiliger te maken:

  • Plaats een matras op de grond naast het bed voor een zachte landing.
  • Zorg dat er niks op de grond of in de kamer ligt waaraan uw kind zich kan bezeren. 
  • Klimt uw kind uit zichzelf uit bed? Zorg dan altijd dat het traphekje goed dicht is.
  • Monteer op plekken waar uw kind niet mag komen, zoals de badkamer of de kamer waar de wasmachine staat, de klink verticaal.
Wij helpen u graag met de keuze voor een veilig bed voor uw peuter. Voor advies of tips belt u onze klantenservice of loop eens binnen bij onze showroom in Hoofddorp!