donderdag 30 maart 2017

Een gedeelde kinderkamer inrichten

Eén slaapkamer, twee kids

Soms vragen kinderen zelf om samen op een kamer slapen, maar vaak is het noodzaak om een kinderkamer te delen. Heeft u een klein huis of appartement of simpelweg meer kinderen dan kamers? Dan is er maar één oplossing bij gezinsuitbreiding: een kinderkamer delen!

De inrichting van een gedeelde kinderkamer kan een uitdaging zijn. U heeft immers te maken met de wensen van meerdere kinderen en zeker als de kids wat ouder zijn, waarderen ze een eigen plekje in de kamer. Hoe pakt u dat aan?


Welk kinderbed in gedeelde kamer?

In een gedeelde kinderkamer is het belangrijk dat de basis rust uitstraalt en een eenheid vormt. Twee dezelfde bedden zijn daarom een must. Het juiste kinderbed is erg afhankelijk van de beschikbare ruimte. Enkele opties op een rij:
Kinderbedden met opbergruimte - In een gedeelde kinderkamer ontbreekt vaak voldoende opbergruimte. Twee kinderen betekent immers ook twee keer zoveel spullen. En die moet u dan wel in één kamer zien op te bergen. Kinderbedden met opbergruimte zijn een goede oplossing, zoals dit populaire Timo compactbed van Bopita. Laat de kids zelf de kleuren kiezen van de opbergbakken, voor een persoonlijke touch!


Twee normale kinderbedden, zonder toeters en bellen - Kajuitbedden en halfhoogslapers zijn grote meubelstukken; met twee van zulke bedden ziet een kleine kamer vaak té volgepropt uit. Heeft u naast de bedden nog ruimte nodig voor kleerkasten? Kies dan voor twee lage kinderbedden, dit houdt de kamer ruimtelijk.
Tip: de bedden van Flexa Play zijn trendy en slank van design. En beschikbaar in diverse kleuren, dus elk kind kan zijn of haar eigen favoriete kleur uitkiezen!


Een stapelbed - Een echte ruimtebespaarder! Heeft u kleine kinderen en wilt u niet zo’n hoog stapelbed? Kijk dan naar de mogelijkheden van een hoekstapelbed of schuin stapelbed!

Twee kinderen, twee smaken 

Twee jongens die allebei van voetbal houden? Ideaal, dan bent u zo klaar met de inrichting en decoratie. Is het in uw geval niet zo simpel en wilt u verschillende kleuren of thema’s combineren? Houd dan rekening met de volgende punten:

  • Geef elk kind een eigen hoekje waar hun eigen thema terugkomt. Of laat elk kind een dekbedovertrek kiezen dat past bij zijn of haar favoriete interesses.
  • Verf de muur (of een vlak op de muur) achter het bed in de favoriete kleur. Laat deze kleur ook terugkomen in het beddengoed. 
  • Benut de hoogte. Als vloerruimte schaars is, zijn boekenplanken aan de muur, opbergzakken aan het bed en wandkastjes ideaal voor wat extra opbergruimte.
  • Creëer ook wat privacy met een schuifwand of gebruik een kast als kamerverdeler.

Persoonlijk advies?

Loop eens binnen in één van onze showrooms (Hoofddorp of Breda) en vergeet niet om ook een paar foto's van de kamer mee te nemen. Terwijl de kinderen onze bedden testen, adviseren wij u over de inrichting van de kinderkamer.