donderdag 5 januari 2017

Stoere peuterkamer

Inspiratie voor een stoere peuterkamer

Staat u op het punt om een peuterkamer in te richten en bent u na het schattige babyblauw of zachtroze van de babykamer toe aan een wat stoerdere look? Lees dan snel verder.

Wij geven u graag inspiratie en ideeën voor een stoere peuterkamer (voor jongens én meisjes). Het wordt stoer en lief tegelijkertijd. Want dat lieve babygevoel willen we ook nog even koesteren. Nu het nog kan, ze zijn zo groot!


Stoere kleuren en thema’s voor peuters

Peuters weten al best goed wat ze willen en wat ze leuk vinden. De ene peuter is dol op auto’s, de ander is helemaal fan van cowboys en paarden, maar ook een prinsessenkamer kan stoer ingericht worden. Een thema kan dus een goed uitgangspunt zijn voor de inrichting van een stoere peuterkamer.Wat maakt een peuterkamer nu echt stoer? Het begint bij het kleurgebruik. Een zwart-witte kinderkamer is een echte trend. Met veel wit houdt u de kamer ruimtelijk en rustig en de zwarte accenten in bijvoorbeeld de omlijsting van een schilderij, bedlampje en in beddengoed zorgen voor een hele stoere touch.

Met een extra kleur erbij maakt u de kamer op smaak en passend bij het thema of uw kind. We hadden het net over die stoere prinsessenkamer; zwart, wit en hard roze is hiervoor een uitstekende kleurencombinatie.


De trend: groen

Wilt u iets gewaagds? Kies dan voor een donkere kleur als basiskleur van muren en decoratie. Donkergroen is een prachtige, stoere kleur voor een peuterkamer. Zorg dan juist voor witte naamletters aan de muur, witte gordijnen en een mooi wit kinderbed als contrast.


Groen is ook leuk voor een junglekamer, dinokamer of zelfs een vintage kamer. En als u dan toch gedurfd bezig bent; kijk eens wat neon-gele accenten doen in de kinderkamer!

Stoere kinderbedden

U wilt een stoer kinderbed, maar wat zijn goede opties? Wilt u echt uitpakken en uw peuter verrassen met een stoer en avontuurlijk bed? Kies dan voor het hutbed van Lifetime of het superstoere Lifetime Hangout-bed. Allebei prachtig in die groene Jungle kamer ;)Voor een kleiner kamertje én een kleiner budget is dit basisbed van Bopita erg geschikt, de diepe grijze kleur maakt het lekker stoer! Ook de whitewash kinderbedden zien er door de zichtbare houtstructuur nét wat stoerder uit dan een wit gelakt kinderbed. Meer tips voor stoere peuterbedden vindt u hier.