donderdag 15 december 2016

Zo mooi kan een grijze kinderkamer zijn

Grijze kinderkamer

Grijs is een ideale kleur voor een kinderkamer. Geschikt voor jongens én meiden en het is een goede kleur om de kamer rustig te houden. En waar de één houdt van een bonte boel, vindt de ander het juist prettig als de slaapkamer een plek van rust en kalmte is, waar goed geslapen kan worden.

Een grijze kinderkamer saai? Alles behalve dat! Grijs is hartstikke hip en past uitstekend in een landelijke of brocante stijl. Bovendien kun je met kleuraccenten een verrassende draai geven aan het interieur. Weten hoe? Lees snel verder!


Grijs combineren met andere kleuren

Alleen grijs kan prima. Met verschillende grijstinten kunt u een prachtig palet samenstellen. Zorg wel voor witte accenten, in bijvoorbeeld het kinderbed of verwerkt in het behang en accessoires. Een mooi voorbeeld is deze Pebble Beach halfhoogslaper van Lifetime. En dit witte kajuitbed van Lifetime met grijze kastfrontjes is bij uitstek geschikt voor een grijze kinderkamer.Erg mooi is ook de combinatie van grijs en hout, grijze meubels op een houten vloer of een kinderbed in een terra-look bij grijze muren en accessoires. Een natuurlijk element brengt bij grijs direct veel warmte met zich mee.

Wilt u een speelser effect meegeven aan de kamer? Kies dan voor een extra kleur. Grijs laat zich goed combineren met geel. En pasteltinten samen met grijs zijn ook erg populair voor een kinderkamer. Onze favoriet: grijs en mintgroen! Of grijs en blauw. We kunnen niet kiezen!


Grey wash kinderbed

Een grijs bed past uiteraard perfect in een grijze kinderkamer. Maar, het bed hoeft niet grijs te zijn. Naast de zojuist genoemde bedden, is een wit kinderbed altijd goed en een veilige keuze. Met een grijskleurig dekbedovertrek of grijze opbergzakken brengt u het bed gemakkelijk in de juiste sfeer.

Kiest u wel voor een grijs bed? Dan zijn de nieuwe Lifetime grey wash kinderbedden een erg mooie optie; door de wassing is het niet effen grijs en ziet u de oorspronkelijke houten elementen terug. Warm en sfeervol! En u heeft de keuze uit verschillende types kinderbedden: er is een laag grey wash kinderbed, een grey wash kajuitbed (met een slaap- en opberglade onder het bed) en een grey wash halfhoogslaper.

Accessoires voor een grijze tienerkamer

Afhankelijk van de keuzes die u maakt, kiest u juist wel of niet voor grijze accessoires. Op grijze muren is het juist leuk om witte accessoires te kiezen, bijvoorbeeld een witte kapstok of een wit boekenrekje.Mag er wel wat extra grijs bij? Dan zijn de stoere accessoires van Pebble Beach een uitkomst, uitgevoerd in verschillende tinten grijs passen ze in elke grijze kamer. En dit grijze berenvloerkleed mag zeker niet ontbreken.Tip: richt u een grijze kinderkamer in voor een meisje? Bekijk dan de accessoires van de Silversparkle collectie, erg mooi als glinsterende touch voor een grijze meidenkamer!