donderdag 2 juni 2016

TÜV keurmerk voor kinderbedden

Eisen aan kinderbedden

Kinderbedden moeten voldoen aan allerlei veiligheidseisen. Vooral in de kinderopvang zijn deze regels van groot belang, want zij moeten zorgen voor een veilige situatie van kinderen en ergonomisch verantwoord meubilair voor medewerkers. Voor kinderopvang-organisaties is het verplicht, maar ook voor u is het een prettig idee om te weten dat al onze kinderbedden aan de noodzakelijke veiligheidseisen voldoen.


TÜV certificaat

De kinderbedden in onze winkel en webshop zijn daarom voorzien van TÜV Certificatie, een vooraanstaand Duits keurmerk. Zij testen of de bedden voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen. Bij de hoogslapers testen zij bijvoorbeeld of de uitvalbeveiliging stevig en hoog genoeg is. Verder kijken zij naar de houtsoort en afwerking van het bed. Een houten kinderbed moet splintervrij zijn. Dat de kinderbedden geen scherpe randen, maar afgeronde hoeken hebben, is ook belangrijk.

Door de TÜV certificatie weet u dus zeker dat u met een kinderbed van Lifetime, Flexa, Thuka of Bopita een veilig bed in huis haalt.Vragen over certificering of veiligheid?

Heeft u nog vragen over de veiligheid of certificering van onze kinderbedden? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, tel. 085-2102304.

Wilt u weten wat u zelf kunt doen om uw kinderkamer nóg veiliger te maken? Lees dan ook ons artikel  met 10 handige tips voor een veiligere kinderkamer.