donderdag 5 mei 2016

Boekenkast voor een kinderkamer

Verhaaltje voor het slapen gaan

Voor jonge kinderen mag voorlezen eigenlijk niet ontbreken bij het slaapritueel. Het is leuk en gezellig, maar voorlezen biedt zoveel meer dan dat. Wist u dat het ook heel belangrijk is voor de ontwikkeling van uw kind? Het stimuleert de taalontwikkeling en concentratievermogen, het prikkelt de fantasie en het is een ideaal rustmoment voor het slapengaan.

Voor al die leuke boeken heeft u natuurlijk opbergruimte nodig. Een goede boekenkast of een stel mooie boekenplanken zijn daarom onmisbaar op elke kinderkamer.


Grote of kleine boekenkast

De grootte van uw boekenkast is afhankelijk van de omvang van de boekenverzameling en de grootte van uw kinderkamer.

De Start Smart kasten van Lifetime (met of zonder deuren) bieden altijd een ideale oplossing. Hierbij kiest u zelf het aantal vakken waaruit uw kast moet bestaan. Heeft u een kleine kamer, maar wel veel kastruimte nodig? Dan is een hoge, smalle kast iets voor u. Hierin kunt u veel boeken kwijt, zonder dat deze veel ruimte in de kamer in beslag neemt.

In een grotere kamer kunt u ook twee lage boekenkastjes naast elkaar zetten. Zo kunt u de boekenkasten ook gebruiken om de kamer gezellig in te richten door er leuke accessoires op te zetten.

Creƫer sfeer met een open boekenkast

Met een open boekenkast voegt u sfeer toe aan de kinderkamer. Rijen kinderboeken in allerlei vrolijke kleuren naast elkaar, dat ziet er erg gezellig uit! Ook kan uw kind zelf aanwijzen uit welk boekje hij of zij voorgelezen wil worden. Met een paar mooie boekenplanken aan de muur, kunt u prima een kleine verzameling kinderboeken kwijt. Heeft u meer ruimte nodig, dan kan het gemakkelijker zijn om te kiezen voor een staande boekenkast.

Een oplossing daar tussenin biedt deze Flexa Play wandkast. Deze kast kunt u op de grond plaatsen of aan de muur bevestigen. Het kastje is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat u de kleur kunt kiezen die het beste bij uw kinderkamer past.

Tip: maak een zithoekje

Maak van het voorlezen een echt genietmoment met een gezellig zithoekje. Een zitzak is hiervoor een leuke en trendy oplossing, zoals deze stoere Pebble Beach zitzak van Lifetime. Zowel voor jonge als oudere kinderen altijd een lekkere plek om op te zitten.

Heeft u niet de ruimte voor een aparte zithoek in de kinderkamer? Met een aantal kussens tovert u het bed zo om tot een fijn leesplekje. Een sofabed is hiervoor ideaal! Kies voor wat stevigere kussens die genoeg steun bieden om goed te zitten, zoals deze kussenset van Flexa.