donderdag 31 maart 2016

Groene kinderkamer? Doen!

Een groene kinderkamer

Een zachtgroene of mintgroene kleur is dé trendkleur voor een neutrale babykamer, als de ouders niet willen weten of het een jongetje of een meisje wordt. Maar groen is ook een mooie kleur voor een kinderkamer of tienerkamer. Groen is gemakkelijk te combineren en is een goede hoofdkleur, maar kan ook als bijkleur handig zijn. Gaat u bijvoorbeeld voor een prinsessenkamer? Een groene muur en enkele groene accessoires zijn een fijne tegenhanger voor het overvloed aan roze.


Groene kinderkamer-thema’s

Bij groen denken we aan de natuur. Gras, bomen vol bladeren, de bossen, het oerwoud! De jungle is dan ook een uitstekend thema voor een groene kinderkamer. Combineer groen met bruine tinten voor een echt jungle-effect. Gezellig met aapjes op de muur, een slang die kronkelt om het bed en een knuffelhoek vol met (grote) pluche knuffels. Een hutbed, zoals de stoere halfhoogslaper van Bopita, past perfect in dit thema! Lees hier hoe u een junglekamer inricht.

Camouflage! 

Een echte groene jongenskamer is er één in camouflage stijl. Behang een muur met camouflagebehang of ga voor effen groen en kies een dekbedovertrek in camouflagekleuren. Het boomhutbed van Lifetime of een halfhoogslaper waar uw zoon een verstop- en speelplek onder kan maken zijn ideale bedden. Hang ter decoratie een camouflagenet aan het plafond of aan het bed. Denk ook aan plunjezakken als zitkussen en legerkisten als gave decoratie-items. Een poster van een legerjeep aan de muur en u heeft een super stoere jongenskamer.


Nog meer inspiratie voor uw kinderkamer

Bent u er nog niet helemaal uit, welke kleur en welk thema u wilt voor uw kind? Neem dan eens een kijkje op onze Pinterest-pagina, een grote verzameling van ideeën, tips en foto’s voor kinderkamers, tienerkamers en speelkamers. Gegarandeerd dat er u er leuke en nieuwe ideeën opdoet!

Een bezoek aan onze showroom in Hoofddorp staat ook garant voor een flinke dosis inspiratie! Dus kom langs en neem vooral de kids mee, zij mogen lekker op de bedden klimmen en van de glijbanen glijden.