donderdag 7 april 2016

Het ideale bed voor een studentenkamer

Eindelijk…. op kamers!

Voor de meeste studentenkamers geldt hetzelfde: ze zijn klein… erg klein. Je hebt slechts een paar vierkante meters ter beschikking waar je moet kunnen slapen, studeren én je vrienden ontvangen. Er moeten meer spullen in dan dat er eigenlijk in kunnen. Denk aan een bed, bureau, bureaustoel, kledingkast, boekenkast en een tafel.

Je bent dus verplicht om zo efficiënt mogelijk met je ruimte om te gaan. En dat betekent slimme keuzes maken. Zeker als het gaat om de aanschaf van een bed zijn er veel slimme opties. We helpen je op weg met 4 multifunctionele bedden die voor studenten zeer geschikt zijn.


1. Mooie bedbank, bed en bank in één

Vergeet de slaapbank, waarbij je elke avond je bed moet uit klappen. Het kost veel moeite, de bank neemt stiekem toch veel ruimte in (want je moet rekening houden met het uitklapbare bed) én echt lekker slapen is er vaak niet bij.

Onze oplossing: een mooie bedbank. Dat is een bed met een mooi design dat, met lekker veel kussens, goed kan dienen als sofabed of een hippe loungebank.

Zoals bijvoorbeeld deze prachtige, witte bedbank van Bopita. Het mooie, strakke design van het bed past in elke studentenkamer.  En de ronde toog is een perfecte rugleuning voor je bank. Met de kussens geef je je eigen touch aan je bedbank. Denk aan bloemenkussens in vrolijke kleuren of kussens van verschillende materialen en vormen in dezelfde kleur of ton-sur-ton kleuren.


En dan zijn er ook nog de Flexa Play bedden. De mooie vormen geven het bed een moderne retro-look. En de bedden zijn verkrijgbaar in prachtige kleuren: wit, mintgroen, oudroze en geel. Met een berg kussens erin is dit ook een ideale bedbank voor een student. En kijk dan ook even naar de bijpassende  Flexa Play meubeltjes in diezelfde prachtige kleuren. Het multifunctionele opbergbankje / zitbankje / bijzettafeltje is erg handig in een kleine studentenkamer.

2. Multifunctionele hoogslaper voor student

Een normale basic hoogslaper is al een ideaal bed voor studenten. Je hebt onder je bed immers lekker veel ruimte voor een bureau, zitbank of kasten. Je verdubbelt je m2 door de hoogte in te gaan. Maar een multifunctionele hoogslaper gaat nog verder dan dat.

Deze multifunctionele hoogslaper van Thuka is hét studentenbed bij uitstek. De hoogslaper heeft een bed, bureau en een loungebankje. En… het loungebankje wordt ook nog eens een logeerbed als je het uitklapt. De kussenset van het bankje dient dan als matras. Oh ja, we zouden het nog bijna vergeten: achter de trap zit een dekenkist waarin je bijvoorbeeld het extra beddengoed voor het logeerbed kunt opbergen.


In onze webshop vind je (multifunctionele) hoogslapers in alle prijsklassen, dus bekijk ze allemaal.

3. Hoogslaper met bureaublad

Studeer je liever aan een groot bureau? Waar je ook nog bureauspullen op kwijt kunt? Dan is deze hoogslaper met groot bureau misschien iets voor jou. In onze webshop vind je diverse hoogslapers met een luxe bureaublad en een handig boekenrekje/plankje erboven.4. Bedden met opbergruimte

Opbergruimte heb je nooit genoeg. Zeker niet in een studentenkamer. Kijk dus niet alleen naar een kledingkast en/of boekenkast, maar ook naar andere slimme oplossingen. Denk aan boekenplankjes aan de muur, opbergdozen onder je bed.

Je kunt natuurlijk ook een bed met veel opbergruimte kopen. Zoals dit stoere kajuitbed van Lifetime, waaronder je twee ruime kastjes met deurtjes, een brede opberglade en een open opbergvak aantreft. De kastfrontjes zijn leverbaar in diverse kleuren: white wash, wit gelakt, babyblauw, biggetjes roze en antraciet.
Dan zijn er nog de eenpersoons bedden waar je twee opberglades of een extra logeerbed onder kunt schuiven. Of beide, zoals bij het Bopita Timo compactbed of de Flexa Classic bedbank.

Hopelijk kun je na het lezen van deze bedden-tips aan de slag met het inrichten van je studentenkamer.

Heb je nog vragen over onze bedden, neem dan contact met ons op of breng een bezoekje aan onze showroom.