donderdag 3 december 2015

Leuke tienerkamer voor een meisje (deel 1)

Een echte meisjeskamer

Een prinsessenkamer wil ze niet meer. Dat is iets voor kleine meisjes. Ook al doet ze een beetje stoer, nu ze wat 'ouder' is, als uw tiener een echt meisjes-meisje is, dan mag haar slaapkamer er ook zo uit zien. Maak van haar kinderkamer een romantische tienerkamer. Het zuurstokroze mag weg. Zachtroze en witte kleurtinten komen ervoor in de plaats. Een gezellig plekje om samen met vriendinnetjes te kletsen is belangrijk, dus een bedbank of sofabed met lekker veel kussens is het perfecte bed! Met een mooie lampjes-snoer om het bed heen maakt u het extra sfeervol!


Meiden houden van hartjes

Een meidenkamer zonder hartjes is ondenkbaar. Laat dus volop hartjes terugkomen in de kamer van uw dochter. Bijvoorbeeld als print op de sierkussens of maak een mooie fotocollage in de vorm van een hart aan de muur. Gebruik voor een extra mooi effect twee muren, dus de ene helft van het hartje op de ene muur en de andere helft gaat door op de andere muur. Of verwerk hartjes in een muurschildering of zelfgemaakt schilderij. Leuk in combinatie met een positieve spreuk zoals ‘Happy girls are the prettiest’.

Heel belangrijk: de accessoires

Tiener-meiden zijn dol op sieraden, haaraccessoires, nagellak en make-up. Stop deze items niet weg in een lade of opbergdoos. Heeft u ruimte voor een kleine (kap)tafel? Dan is dat ideaal. Maar er zijn meer creatieve oplossingen voor accessoires. Maak bijvoorbeeld zelf een uniek decoratiestuk van takken, waar uw dochter haar kettinkjes, armbandjes en haarfrutsels aan kan hangen. Van een eenvoudige kast maakt u ook een hip meubelstuk voor de tienerkamer door een mooi behang tegen de achterwand te plakken. Laat het inrichten van de kast maar aan uw dochter over ;-)


Nog meer ideeën voor tienerkamers voor meiden

Houd deze blog in de gaten, want volgende week donderdag geven we ideeën en tips voor het inrichten van een stoere meisjeskamer. Kunt u niet wachten? Kijk dan alvast op het bord Tienerkamer Meisje van ons Pinterest-account en laat u inspireren door alle creatieve tienerkamer-ideeën.

Of kom naar onze showroom in Hoofddorp! Wij helpen u graag met het inrichten van een complete tienerkamer of bij het uitzoeken van het juiste tienerbed.