donderdag 10 december 2015

Leuke tienerkamer voor een meisje (deel 2)

Lekker stoere meisjeskamer

Vorige week gaven we u tips voor de inrichting en styling van een échte meisjes-tienerkamer. Maar niet alle tienermeiden zijn bezig met hartjes, make-up en urenlang kletsen met vriendinnetjes. En dat is maar goed ook. Is uw dochter een stoere chick, die niet zit te wachten op een roze meisjesachtige kamer? Dat komt goed uit, want vandaag helpen we u op weg om voor uw dochter een stoere meidenkamer te maken.


Ga voor zwart-wit

Te gewaagd om zwarte kleuren te gebruiken in een meisjeskamer? Nee hoor, in de juiste combinatie geeft het juist een stoer en mooi effect aan een meidenkamer. Een wand met een zwart-witte fotocollage is bijvoorbeeld heel gaaf! Voor elke stoere meid, maar zeker als uw dochter van fotografie houdt. U kunt er ook voor kiezen om de deuren van de kledingkast zwart te schilderen en te beplakken met enkele (lichte) foto’s en ansichtkaarten. Gebruik gekleurde washi tape om de foto’s op te hangen, zulke accenten maken het zwarte sfeervol.

Of draai het om: houd de slaapkamer juist mooi wit en gebruik enkele zwarte accenten om de kamer lekker stoer te maken.


Trend: Marocco Chic

Liever geen zwart? Misschien past de bohémien Marocco Chic stijl beter bij uw dochter? Met paarse kleuren is deze stijl totaal anders dan het meisjesachtige roze. Bovendien geeft deze oosterse stijl een spannende en mysterieuze uitstraling. Een combinatie dus tussen stoer en meisjesachtig. Dé must-have voor deze stijl is een hemelbed met klamboe. Mooie kussens en een dekbed in deze stijl maken het helemaal af. Vergeet de sfeerverlichting in de vorm van een kleurrijke kroonluchter of lampion niet. En wat dacht u van een mooie dromenvanger bij het bed? Meer inspiratie voor een bohemien tienerkamer? Neem een kijkje op onze Pinterest-pagina.


Persoonlijk advies

Kunnen wij u helpen bij het uitzoeken van het juiste tienerbed voor uw dochter? Neem dan contact met ons op.