donderdag 19 maart 2015

Twee kinderen op één kamer

Slaapkamer delen

Heeft u twee kinderen die een slaapkamer moeten delen? Richt de kamer dan zo in, dat beide kinderen hun eigen plekje hebben. Juist in een gedeelde slaapkamer moeten ze de ruimte hebben om hun eigen persoonlijkheid naar voren te laten komen. Zeker als het gaat om kinderen van verschillende leeftijden. Probeer dat zoveel mogelijk te stimuleren. Laat bijvoorbeeld elk kind zijn eigen lengte bijhouden op een meetlat aan de muur.Elk kind een eigen kinderbed

U kunt elk kind een bed geven in een andere kleur. De Flexa Play collectie leent zich daar goed voor, omdat de meubeltjes en de kleuren zo goed met elkaar combineren. Wilt u een strakke, rustige slaapkamer? Kies dan voor twee exact dezelfde kinderbedden en nachtkastjes. Bovendien voorkomt u zo ruzies over wiens bed of nachtkastje mooier is. Laat de kinderen dan zelf een dekbedovertrek of accessoires kiezen, die passen bij de interesses van het kind.

Als de kinderen wat ouder worden en meer behoefte hebben aan een eigen plek, kunt u meer privacy creëeren door een kamerscherm of twee lage kastjes tussen de kinderbedden te plaatsen. Kastjes op wielen zijn hiervoor heel geschikt, want dan kunt u de indeling gemakkelijk weer veranderen. Natuurlijk hoeft u niet alles te scheiden. Een grote kledingkast kunnen de kinderen gerust delen.
Gezellig samen slapen in een stapelbed

Is de slaapkamer niet zo groot? En wilt u graag een aparte speelhoek in de kinderkamer hebben? Dan kunt u een stapelbed overwegen. Dat bespaart veel ruimte. En kinderen vinden het heerlijk om samen in een stapelbed te slapen.

De jongste slaapt beneden en de oudste bovenin. Kinderen vanaf 3-4 jaar klimmen met gemak het trapje op naar boven. U kunt kiezen voor een schuine of een rechte trap. Een schuine trap is gemakkelijker te beklimmen voor kleine kinderen. Met een rechte trap bespaart u ruimte en de meeste kinderen hebben geen enkele moeite met zo'n rechte trap. Een uitvalbeveiliging (van 4 opstaande bedranden) voorkomt dat uw kind uit bed valt.

Slimme tip: als u kiest voor een doorbouwbed kunt u het stapelbed later (als u geen speelhoek meer nodig heeft) weer ombouwen tot twee losse bedden.