donderdag 2 november 2017

Q&A: Zijbescherming van een kinderbed

In onze showrooms en via onze klantenservice komen er dagelijks vragen binnen over kinderbedden en kinderkamers, en alles wat daarbij komt kijken. Elke maand behandelen we een vraag op ons blog.

De vraag van deze maand

Hoe heet een zijsteun of zijplank van een kinderbed en waar dient het voor?


Zijkant voor een kinderbed

We hebben al veel varianten gehoord; klanten die op zoek zijn naar een zijsteun, een zijkant, een zijplank of zijbescherming van een kinderbed. Het woord dat zij (en u waarschijnlijk ook) zoeken is: uitvalbescherming. En met het juiste woord wordt het vinden van zo’n zijkant (of zijsteun, zijplank,..) een heel stuk gemakkelijker!

 

Waar dient een zijplank voor?

De woorden zijn verschillend, maar iedereen heeft wel hetzelfde doel voor ogen bij de aanschaf van een zijplank of zijbescherming. Namelijk: een kinderbed veiliger maken. Een zijsteun wordt geplaatst op de lange zijde van het bed en daarmee voorkomt u dat uw kind uit bed valt.

De uitvalbescherming is met name aan te raden voor peuters die de overstap maken van ledikant naar een kinderbed. Ineens in zo’n groot bed is voor veel jonge kinderen best spannend en een zijplank geeft hen extra geborgenheid. U slaapt er ook stukken beter door, als u weet dat uw kind veilig in zijn bed ligt.


Hoe werkt het?

Een laag kinderbed koopt u standaard zonder uitvalbescherming. De zijbescherming is los verkrijgbaar. U kunt deze eenvoudig op het bed monteren en als het niet meer nodig is, kan deze later ook weer van het bed geschroefd worden.


De halfhoogslapers en hoogslapers, die wij verkopen, zijn wél standaard uitgerust met een uitvalbeschermer.

Leuke zijplanken voor een bed

Een zijsteun is niet alleen nuttig. Er zijn veel leuke zijplanken te koop met stoere, schattige en mooie prints, én in verschillende kleuren. Perfect om van een gewoon kinderbed een bijzonder piratenbed, ridderbed, bloemenbed of prinsessenbed te maken. En dat maakt het slapen in een nieuw bed natuurlijk nog leuker!

Bekijk alle zijplanken en uitvalbeschermers in onze webshop!