donderdag 23 augustus 2018

Een smalle kinderkamer inrichten

De uitdaging: een smalle kinderkamer

Het kan soms behelpen zijn met het inrichten van slaapkamers. Zeker als u meer kinderen heeft, dan moeten ook de kleine en smalle kamers gebruikt worden. En een smalle kinderkamer inrichten kan soms best lastig zijn. U moet er immers een aantal meubelstukken in kwijt en u wilt er ook een fijne ruimte van maken voor uw kind. Fijn om te slapen en om te spelen. Hoe pakt u dat aan? Lees snel verder voor handige tips!


Welke meubels?

Kies voor meubels aan de muur of op (hogere) poten. Zo laat u de vloer open en creëert u een gevoel van ruimte. Met een bed en een grote kast op de vloer voelt een smalle kamer al snel volgepropt aan. Denk dus aan een wandkast of een plank tegen de muur waar u een bureau van maakt.


Meer opbergruimte bieden de kasten van Bopita en met wieltjes onder de kasten staan ze niet helemaal op de grond en kunt u ze gemakkelijk verplaatsen. Extra leuk: u kunt voor de kleur van de bakken kiezen uit zo'n 10 verschillende kleuren.
Ook smalle meubels zijn meer geschikt voor een smalle kamer, dan robuuste meubelstukken. De bedden van Flexa Play zijn door hun fijne design bijvoorbeeld erg mooi in een smalle kamer. Ook dit opbergbankje van Flexa is erg leuk tegen de muur!Is het puzzelen met de ruimte en wordt de kamer te vol met meer dan twee meubelstukken? Dan is een halfhoogslaper of hoogslaper een goede oplossing. De ruimte onder het bed is een fijne plek om te spelen en voor kastjes, een bureau of zelfs een extra logeerplek.


Zoek de opbergruimte niet in losse kastjes of opbergbankjes maar integreer zoveel mogelijk opbergruimte in het bed zelf. Denk aan een kinderbed met extra opberglades en/of een bedlade (voor logeerpartijen) eronder.

Een lange smalle kamer?

Heeft u een smalle, maar ook een lange kamer? Dan kan het verleidelijk zijn om het bed, de kast en het bureau aan één kant te zetten, maar dat trekt de kamer uit balans. Dit kunt u oplossen door de muur er tegenover een opvallend behang of een muurschildering te geven.


Verder is het goed om de doorgang altijd open te houden, plaats dus geen tafeltjes in de doorgang en zet het bed niet dwars in de kamer. Een laag, open kastje aan het einde van de kamer is wel een goed idee, zeker als daar het raam zit. Met een paar zitkussens in de hoek maakt u daar een gezellig lees- of zithoekje.Verlichting is tenslotte erg belangrijk. Eén grote lamp voor de hele kamer is niet genoeg. Een extra wandlamp, stalamp of bureaulampje zijn een must om het gezellig te maken.