donderdag 12 juli 2018

Handige manieren om speelgoed op te ruimen

Hoe kun je speelgoed opbergen?

Een simpele vraag met veel antwoorden. Want het lijkt zo eenvoudig, u heeft een kast of een speelgoedkist en daar kan al het speelgoed in. Nou, niet dus. Vaak lopen ouders tegen twee problemen aan:

  1. Er is altijd meer speelgoed dan opbergruimte.
  2. Een grote kist of kast vol met speelgoed kan rommelig en onoverzichtelijk zijn. Het nodigt niet uit tot spelen en vaak weten kinderen niet eens meer welk speelgoed ze hebben. 
Hoe lost u dit op? En hoe creëert u overzicht in die enorme berg aan speelgoed? Wij helpen u op weg met handige opbergtips.


Speelgoed opruimen in de woonkamer

Hebben uw kinderen in de woonkamer een speelhoek of speelplek? Dan is een strak opruimbeleid een must. Kinderen hebben niet zoveel speelgoed nodig, dus hanteer één belangrijke regel: als er meer speelgoed komt dan er opbergruimte is, gaat er speelgoed weg. U kunt het rigoureus wegdoen, weggeven of op marktplaats zetten of u zet een gedeelte van het speelgoed op zolder of in de schuur. Zo voorkomt u uitpuilende speelgoedkisten en houdt u uw woonkamer netjes.

Handige opbergsystemen

De volgende vraag is: hoe bergt u het speelgoed op? Een speelgoedkist is een goede optie, vooral met groot speelgoed of gewoon heel veel. In een speelkamer is een speelgoedkist onmisbaar. Met deze speelgoedkist en zitbankje inéén van Flexa (verkrijgbaar in meerdere kleuren) heeft u ook direct een leuk meubelstuk voor de speelkamer.


Het is wel aan te raden om naast een speelgoedkist ook een wandrek of een open boekenkastje te hebben. Uw kind kan zijn favoriete speelgoed daar gemakkelijk zien en pakken. Het is bovendien leuk voor de aankleding van de kamer.


Hetzelfde concept, maar in een wat kleiner formaat kunt u ook kiezen voor dit 3-in-1 opbergbankje van Flexa. Door het mooie design en de leuke kleuren misstaat dit opbergmeubel ook niet in de woonkamer. En het opbergbankje is ook handig om als nachtkastje te gebruiken.


In elke kinderslaapkamer zwerft wel wat speelgoed rond. Een opbergdoos met leuk design is daarom altijd handig om te hebben, om snel speelgoed in op te bergen. Het staat ook nog eens heel gezellig!
Opbergzakken aan de rand van het bed zijn onmisbaar wanneer uw kind in een (half)hoogslaper of stapelbed slaapt. Ook als uw kind geen nachtkastje heeft, zijn zulke opbergzakken superhandig voor spulletjes zoals knuffels, zakdoekjes en boeken.


Opbergmeubels van Bopita

Voor flexibiliteit en structuur zijn de opbergmeubels van Bopita een echte aanrader. Van losse speelgoedbakken op wielen, tot een kleine ladekast of een hoge kast; het is allemaal mogelijk. U kunt bovendien de kleuren van de bakken zelf kiezen, zodat de kast precies past bij de inrichting van de kinderkamer of speelkamer.