donderdag 19 april 2018

Een speelkamer inrichten

Doen: een speelkamer

Een eigen speelkamer is geweldig voor kinderen. Een plek helemaal van henzelf met al hun favoriete speelgoed. En ouders zijn er stiekem er ook blij mee; geen rondslingerend speelgoed overal (een beetje houd je altijd).En komen er vriendjes spelen? Lekker naar de speelkamer. Geen wervelwind van kinderen, speelgoedauto’s, legoblokjes en barbiepoppen in de woonkamer. Dus, heb je er de ruimte voor? Richt een kamer, bijvoorbeeld op zolder of een bijkeuken, in als speelkamer voor de kinderen.

Tips en ideeën voor de speelkamer

Een goede speelkamer is praktisch, veilig en gezellig. Safety first; dus werk kabels goed weg, zorg voor beveiliging op stopcontacten en zet hoge kasten vast tegen de muur. Kinderen klimmen overal op!
Natuurlijk wilt u van de speelkamer een gezellige en sfeervolle kamer maken, een plek waar kinderen graag spelen. Hoe pakt u dat aan? Breng kleur in de kamer en zorg voor voldoende opbergmogelijkheden. Een opgeruimde kamer speelt veel fijner!
Een kast in een felle kleur, vrolijke opbergdozen, een muurschildering of een gave filmposter aan de muur brengen al veel sfeer in de speelkamer.

 

Tip: de kasten van Thuka Trendy zijn verkrijgbaar in veel leuke kleuren én niet duur. Of ga voor multifunctioneel met de Play & Store kastmodule van Lifetime. Je schuift gemakkelijk alle modules in en uit elkaar om bijvoorbeeld te spelen, leren, gamen of knutselen.


Wat hoort er in een speelkamer?

Een handige checklist voor het inrichten van de speelkamer. Een speelkamer kan niet zonder…: 

✓ Tafel en stoelen 
Een tafel is onmisbaar om lekker te tekenen en te knutselen. Het is ook handig als je drinken en eten op een tafeltje kan zetten. Bekijk de leuke speeltafeltjes van Flexa en Lifetime. 
De hippe bureautjes uit de Flexa White collectie zijn mooi om te zien. Je hebt ze met gele, witte of blauwe poten. De poten zijn in hoogte verstelbaar en het tafelblad is kantelbaar. Hartstikke handig als speel- en knutseltafel.

✓ Opbergruimte 
Dit kan een hoge kast zijn of losse speelgoedbakken. Deze lage kast op wieltjes van Bopita is een echte aanrader voor de speelkamer. De bakken (in diverse kleuren verkrijgbaar) gebruikt u om speelgoed te sorteren en op te ruimen en op het kastje kunnen de kinderen speelgoed zetten. Handig voor bijvoorbeeld Duplo, Lego of een verzameling poppen en knuffels.
Speelgoedkist 
Een speelgoedkist is onmisbaar in elke speelkamer. Kies voor een opbergbank van Flex Play en u heeft er direct een leuk zitje bij!✓ Muurdecoratie
Met iets leuks aan de muur fleurt de speelkamer direct op. Hang bijvoorbeeld een prikbord op, waar de kinderen hun creaties op kunnen hangen of maak van een muur een krijtbord met schoolbordverf. Een boekenrek kan ook handig zijn in een speelkamer.