vrijdag 2 februari 2018

Kinderkamer met loungeplek

Doen: een loungehoek maken

Voor kinderen is het heerlijk om een plek in hun eigen kamer te hebben waar ze kunnen relaxen. Vooral tieners trekken zich graag even terug op hun slaapkamer na een lange dag op school of in het weekend. Samen of met vrienden. Met een loungehoek in de kinderkamer of tienerkamer geeft u uw kind een plek waar ze lekker kunnen zitten. Doen dus!


Tips om lekker te loungen

De twee basis-ingrediënten voor een fijne loungeplek zijn: een zitplek en kussens (veel kussens!). Heeft u een ruime kinderkamer? Kies dan voor een bankje. Benut de ruimte optimaal door te kiezen voor een multifunctionele bank, bijvoorbeeld een bank met opbergruimte of een slaapbank. Flexa heeft opbergbanken in vier mooie kleuren, wit, mintgroen, zachtroze en grijs.Iets minder ruimte tot uw beschikking? Of zoekt u een meer ‘relaxte’ look? Kies dan voor een loungekussen of zitzak en vul het hoekje met een fijne poef en mooie sierkussens. Genoeg plek om te hangen en te zitten voor de kids!


Loungeplek in een kleine slaapkamer

Heeft uw zoon of dochter een kleine kamer en vindt u het al een uitdaging om een bed, bureau en kast te plaatsen? Geen paniek, want ook in een kleine slaapkamer kunt u een knusse loungeplek creëren. Een 3-in-1-hoogslaper is in dit geval de oplossing. De Thuka Hit hoogslapers zijn ideaal: deze degelijke hoogslapers gemaakt van grenenhout bieden een bed, bureau en zitbankje in één. Bovendien is het bankje een uittrekbaar logeerbed. De kleur van de kussenset kiest u zelf.U kunt ook het bed zelf gebruiken als loungeplek. Deze bedbank van Bopita is er speciaal voor gemaakt. Een ideaal tienerbed dat u met kussens omtovert tot een plek waar uw dochter of zoon heerlijk relaxt met vrienden.

Meer tips voor de ideale loungeplek! 

Vergeet niet de verlichting bij uw loungeplek. Een muurlamp of een lichtsnoer maakt het loungen ook ’s avonds of op donkere dagen sfeervol. Heeft u een leesfanaat in huis? Maak het plekje dan compleet met een boekenrek waar uw zoon of dochter de favoriete boeken in kan zetten. U geeft een loungeplek een sprookjesachtig tintje door een voile op te hangen, geweldig voor jonge meiden!