donderdag 19 oktober 2017

Kinderkamer trends 2018

Trends in de kinderkamer

Gaat u de kamer van uw zoon of dochter binnenkort (opnieuw) inrichten? En bent u benieuwd naar de nieuwste woontrends? Lees dan snel verder.

In dit artikel geven we volop inspiratie, tips en ideeën om uw kinderkamer hip en volgens de laatste interieurtrends in te richten. En wees gerust, er is voor elk kind wat wils.


Hippe kleuren in 2018

De zwart-witte en grijze kleuren van de afgelopen jaren zien we in 2018 niet meer terug. Maar houdt u van kleur? Dan kunt u uw hart ophalen. Verras uzelf en uw kind met de gewaagde nieuwe trend: colorblocking. Neem wit als basiskleur en knal met vrolijke kleuren als roze, blauw, okergeel, oranje en appeltjesgroen. Go regenboog! Erg geschikt voor thematisch kamers, zoals deze prinsessenkamer.


Ook koele blauwe kleuren mogen weer gecombineerd worden met warme bruin- en oranjetinten, zoals in deze  piratenkamer.


Liever iets minder fel? Kies dan voor het gevoel van warmte en gezelligheid met aardetinten. Bruin komt weer helemaal terug, samen met mosgroen, warm rood en paars. Tip: Lifetime heeft prachtige kinderkamers én accessoires die perfect in deze sfeer passen, zoals deze gehaakte plaid en poef in mosgroene kleur.


Retro en vintage

Sommige trends blijven. Dat geldt zeker voor de vintage en retro look. Is dat iets voor uw kinderen? Dan maakt Flexa het u heel gemakkelijk met de Flexa Play lijn. De kinderbedden en meubeltjes hebben een hippe retro afwerking en de mooie trendy kleuren geven een sfeervolle vintage uitstraling aan de kinder-slaapkamer.


Ook de kleuren van de Flexa Play-collectie passen goed bij de nieuwe trends. En je kunt al deze zachte kleuren wit, felgeel, mintgroen, roze en grijs naar hartelust combineren. Zo doe je toch een beetje aan colorblocking, maar dan wel in rustige, vriendelijke kleuren. De oud-roze kleur is echt een topper voor 2018, dus zeker een aanrader voor een meisjeskamer!


Slimme meubels

Een trend is ook dat kinderkamers kleiner worden. Multifunctionele meubels zijn daarom niet meer weg te denken uit de kinderkamer. Wilt u ook de ruimte optimaal benutten? Kijk dan eens naar halfhoogslapers en hoogslapers.


Een veelgekozen oplossing voor jonge kinderen is ook het compactbed Timo. Het Timo-bed is niet zo hoog als een halfhoogslaper, maar biedt wel veel opbergruimte én de mogelijkheid om zelf uw favoriete kleuren te kiezen voor de opbergbakken.