donderdag 5 oktober 2017

Donkerblauw in de kinderkamer

Donkerblauw: doen of niet? 

Vaak twijfelen ouders of een donkere kleur, zoals donkerblauw, past in een kinderkamer. Doet het de slaapkamer juist kleiner lijken? Wordt het te druk? Te donker?

Over donkerblauw hoeft u niet te twijfelen; het is een erg geschikte kleur voor een kinderkamer. Dit betekent overigens niet dat u de muren allemaal in die kleur moet schilderen. Houd de muren juist zoveel mogelijk wit. Ook grijs en lichtblauw zijn goede combinatiekleuren.


Werk met accenten

Een belangrijk advies voor een donkerblauwe kinderkamer: werk met accenten. Dus een witte muur met blauwe accenten. Kies voor bijvoorbeeld een donkerblauwe muursticker of een kapstok of poster in die kleur. En een blauwe muur met witte of grijze accenten kan natuurlijk ook!

Houd het bed ook wit en laat donkerblauw terugkomen in de kussens en het dekbedovertrek. Krijgt uw kind een nieuwe halfhoogslaper? Zorg dan voor een blauw tentdoek. Effen blauw of in een thema, zoals ridders en kastelen of ruimtevaart.Deze mooie donkerblauwe poef van Flexa is een ideale accessoire in een donkerblauwe kinderkamer. En wat dacht u van dit hippe Flexa bureau met blauwe poten?

Schip ahoy!

Donkerblauw is een ideale kleur om de marine sfeer in de kamer te brengen. Een wit hutbed wordt een heerlijk strandhuisje. Combineer blauw met wit en decoreer met typische zee- en strandaccessoires zoals decoratiebootjes (in een fles), een reddingsboei aan de muur en laat het anker als symbool terugkomen op de muur of in de print van kussens.

Meubeltip: Bopita Mix & match

Bent u ook op zoek naar meubels voor de kinderkamer? Kijk dan zeker even naar de bedden, kastenen bureaus van Bopita.

Met de Mix & Match lijn haalt u namelijk heel eenvoudig de donkerblauwe kleur in de kinderkamer. De basis van elk meubelstuk is wit en de kleur van de opbergbakken, onder het bed of in de kast, kiest u zelf. In dit geval kiest u natuurlijk blauw en bijvoorbeeld wit of grijs. Dit stoere kinderbureau met locker-kastje is een prachtig voorbeeld.