donderdag 17 augustus 2017

Q&A: Opruimtips voor de kinderkamer

In onze showrooms en via onze klantenservice komen er dagelijks vragen binnen over kinderbedden en kinderkamers, en alles wat daarbij komt kijken. Elke maand behandelen we een vraag op ons blog.

De vraag van deze maand:

Hoe houd ik de kinderkamer netjes en opgeruimd?


Een opgeruimde kinderkamer

Dat willen we graag allemaal, ouders én kinderen. Toch lijkt het vaak een mission impossible en een vicieuze cirkel: een kamer die eventjes opgeruimd is en binnen mum van tijd vol ligt met slingerend speelgoed, kledingstukken en rommel. En dan moet er weer opgeruimd worden.

Wilt u dat anders aanpakken? Een kamer die zichzelf opruimt die bestaat helaas (nog) niet, maar er zijn wel een aantal handige tips waarmee u de kinderkamer netjes en overzichtelijk houdt. Lees snel verder!


Het begint al bij de inrichting

Een nette kinderkamer begint bij het inrichten. Een overvolle slaapkamer is namelijk onmogelijk om opgeruimd te houden. Zet het kamertje dus niet te vol, er moet voldoende ruimte zijn om te spelen. Een bed en een kast voor kleding zijn essentieel. Afhankelijk van de ruimte en de behoefte van uw kind bepaalt u of hier nog een bureautje bij kan of liever een speel- en leeshoekje. Een bed, een kast en een bureautje zijn vaak al voldoende.

Decoreer, maar niet teveel

Natuurlijk wilt u een sfeervolle en gezellige kinderkamer. Trap niet in de valkuil om de kamer vol te proppen met accessoires. Met één of twee eyecatchers brengt u sfeer in een kamer, zonder het rommelig te maken.

Denk bijvoorbeeld aan een leuk vloerkleed, een poef (die niet alleen leuk is om te zien, maar ook nog functioneel), een poster en mooie kussens.


Opbergruimte is een must

Onmisbaar voor een nette kinderkamer: voldoende opslagruimte voor speelgoed, boeken en (vuile) kleding. Heeft u weinig ruimte? Kies voor een (half)hoogslaper of kajuitbed en benut de ruimte onder het bed. Of ga voor multifunctioneel opbergen met bijvoorbeeld deze opbergbank of een (nacht-) kastje en zitmeubel ineen.


Vergeet ook niet de opbergmogelijkheden aan de wand en aan het bed. Met deze handige opbergzakken (die u aan het bed vastmaakt) heeft u er tegelijk een hippe accessoire voor de kinderkamer erbij!

Psst… nog één laatste tip

Al vanaf jonge leeftijd kunnen kinderen heel goed zelf opruimen. Veel ouders doen het toch maar zelf (dat gaat sneller!), maar probeer het (nog) eens en stel duidelijke regels op met betrekking tot het opruimen van speelgoed en het netjes wegleggen van de vuile was. Daar heeft u later ook veel plezier van.