donderdag 3 augustus 2017

Kinderkamer in Scandinavische stijl

Bent u weg van Scandinavische kinderkamers?


De Scandinavische stijl is erg populair voor het inrichten van een kinderkamer en niet zonder reden: het is hip, maar tegelijk ook sfeervol, rustgevend en tijdloos. Kortom, de Scandinavische stijl bevat alle ingrediënten voor een perfecte kinderkamer. Maar, hoe creëert u nou zelf die mooie Scandinavische sfeer? Wij helpen u op weg met tips en ideeën.


Kleuren en materialen

Lichte basiskleuren met grijze en zwarte accenten én hout kenmerken de Scandinavische stijl. Een wit, houten kinderbed en witte kasten, een houten vloer of een vloer of muur in grijze tinten vormen een goede basis voor een Scandinavische kinderkamer. Vul aan met grijze en zwarte accessoires.

Wilt u ook wat kleur aanbrengen? Het is immers een kinderkamer... Kies dan voor pasteltinten of een natuurlijke groene kleur, die geven de kinderkamer net wat meer sfeer. Maak het slaapkamertje extra knus en gezellig met accessoires in warme materialen, zoals een gehaakte plaid of poef (tip: deze poef in prachtige mosgroene kleur past perfect in een Scandinavische kamer) en een berenvachtje op de grond.

Flexa kinderbedden & meubels

In een Scandinavische kinderkamer horen natuurlijk dito meubels. Niet alleen om de match in stijl, maar ook omdat Scandinavische kinderbedden staan voor echte kwaliteit.  Kijk maar eens naar Flexa. Hét merk voor kinderbedden en kindermeubels uit het Hoge Noorden.Ga bijvoorbeeld voor een witte halfhoogslaper of koop juiste grijze meubeltjes als de rest van de kamer helemaal wit is.Doen: combineren met vintage

De Scandinavische stijl combineert goed met vintage elementen. Dus heeft u nog een kastje van een (groot)oma staan of kunt u op een rommelmarkt een tafel en stoeltje ‘van vroeger’ op de kop tikken? Het is een prachtige aanwinst voor de Scandinavische kinderkamer.


Wilt u wél de vintage-look, maar koopt u liever nieuwe items? Kijk dan eens rond in de Flexa Play collectie, mooie kindermeubels met een vintage design, aandacht voor details en in hippe pasteltinten. Ze passen perfect in een Scandinavische kinderkamer.