donderdag 6 juli 2017

Zo laat je een kleine kinderkamer groter lijken

De juiste kleuren

Staat u voor de uitdaging om een klein slaapkamertje in te richten voor uw kind? Met deze tips zorgt u ervoor dat de kamer er ruimtelijk en optisch groter uitziet.

Een erg belangrijke factor zijn de kleuren. Niet alleen de kleuren van de muur, maar ook het plafond en de meubels. Kies voor lichte kleuren. Ook een lichte vloer laat het kamertje groter en ruimtelijker uitzien. Er is gelukkig wel meer keuze dan alleen wit. Ook rookgrijs, off white en mat blauw ‘mogen’ in een kleine kamer. Handig overzicht: 11 verfkleuren die een kleine kamer groter doen lijken. 


Meubels voor een kleine kinderkamer

Over de kleur van het kinderbed, de kast en andere meubelstukken hoeft u niet na te denken: kies wit of een whitewash uitvoering. Wat wel een overweging waard is, is het type bed. In een kleine kamer kan een multifunctioneel bed namelijk erg praktisch zijn.

Een halfhoogslaper met speelruimte onder het bed, een kajuitbed met heel veel opbergruimte of een hoogslaper. Bij een hoogslaper kiest u welke functionaliteiten u wilt toevoegen, een groot bureau en een boekenplank of liever een klein bureau en een gezellig zitje?


Wat moet u niet doen?

Vermijd drukke patronen aan de muur, deze verkleinen een kamer enorm.

Opgeruimd staat netjes, zeker in een kleine kamer is het een must. Rondslingerende spullen en veel kleine accessoires doen de kinderkamer nog kleiner lijken. Die (half)hoogslaper met opbergruimte is dus erg handig! Opbergzakken aan het bed zijn ook een echte aanrader in een kleine kinderkamer.

Kijk voor meer idee├źn voor een kleine slaapkamer ook eens op ons Pinterest-bord Kleine Kinderkamer.